küresel ısınma nedeniyle ilk memeli türün tükenmesi

anti
Avustralya'da tek bir adada yaşayan mozaik kuyruklu sıçan türü en son 2009 yılında görülmüştü. 2014 yılında yakalanma deneyimleri başarısızlıkla sonucunda bu türün yok olduğuna dair şüpheler uyandırdı.hükümet 20 şubat 2019 tarihinde bu türün yok oluşunu resmen açıkladı.yok oluş nedeni okyanus sularının yükselmesi olduğu belirtildi.
dink
Küresel ısınmadan dolayı nesli tükenen ilk memeli türü olduğunu sanmıyorum. Neye göre küresel ısınmadan kaynaklı? Öncelikle bu soru cevaplanmalı. Zaten her hafta nesli tükenen canlılar arasına yenileri ekleniyor. Hiçbirinin nedeni tek bir nedene indirgenemez.
nushirevan
Tükenme nedenine kurban olasıca bir fare türünün yok olma tehlikesi ihtimalidir. Çünkü diğer bazı hayvanların, küresel ısınma gibi büyük ölçekli dertleri yok soylarının tükenmesi için.

Bakınız bu hayvan Kenya doğal parkında hayatını devam ettirmekte olan afrika beyaz gergedanı.



Fotoğraf 2019 yılına ait. O yıllarda bu hayvanlardan dünya üzerinde sadece 4 tane kalmıştı. Cinsel gücü arttırdığına inanılan boynuzları yüzünden, hunharca avcılar tarafından avlandılar. Bu yüzden başlarına askeri birlikler yerleştirildi. 7/24 çalışma esasıyla çalışan bu askerlerin, avcılara karşı "vur emirleri" de ceplerinde.

2022 yılı itibariyle 4 hayvanın 2'si doğal nedenlerle hayatını kaybetti. Şimdi dünya üzerinde bu hayvan türünden sadece 2 tane kaldı. Her ne kadar biri erkek biri dişi de olsa, artık soylarını devam ettirecek kadar genç de değiller.

Bilim adamları, laboratuvarlarda büyütülmek üzere her iki hayvandan da örnekler aldılar. Çalışmalar umut veriyor ama bu hayvanlar öldüklerinde, onları tekrar canlı görebilmemiz için en iyi ihtimalle 20 yıla ihtiyaç var.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol