yapay zeka

mavikaranlik
Yapay zeka içerisinde hiçbir canlı organizma barındırmadan tamamen yapay, cansız araçlar, etkenler ile oluşturulan fakat böyle olmasına rağmen insanlar gibi davranışlar sergileyebilen makineler olarak tanımlanabilmektedir. En klasik örneğini izlediğimiz film ve diziler, okuduğumuz kitaplar çerçevesinde robotlarda hayal edebiliyoruz.

Bir İngiliz bilgisayar bilimcisi, matematikçi ve kriptolog olan Alan Turing yapay zekâ kavramı ile ilgili ilk adımları atan kişidir. Kendisinin oluşturduğu ve ismine Turing testi dediği bir deney sayesinde bilgisayarların, makinelerin düşünme yetisine sahip olup olmadığını gözlemlemek adına ilk kriterleri gün yüzüne çıkarmıştır.

Artık dünya devleri haline gelmiş Google, apple gibi şirketler yapay zeka konusunda milyarlarca dolarlık araştırma işlemlerini sürdürmektedir. Bu nedenle zaten hayatımıza ufak adımlar ile girmiş olan yapay zeka kavramını yakında şaşırtacak düzeyde gözlemlemeye başlayacağız.

Bilim kurgu teorileri yüzünden herkesin korktuğu, gelişmesini istemediği bir kavram haline gelen yapay zeka aslında tüm insanlığa kolaylık, fayda sağlayabilecek bir araç olduğunu yakında kanıtlayacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol