gülşen

nushirevan
Zaman zaman aykırı çıkışlar yapan pop müzik şarkıcısı. Bugün itibariyle "sapıklığı imam hatipli olmasından" dediği için, "halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek, kışkırtmak" suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Sesinle, sanatınla zirvede kalmak varken, poponla, memenle ve çatal dilinle bir yerlere gelmeye çalışırsan olacağı buydu.

Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Sanat, ideolojiler üstüdür. Sanatını, ideoloji satmak için kullanırsan, katma değer vergisi döner dolaşır seni bulur. Gerçekte görüşü ne olursa olsun, bu milletin kahir çoğunluğunun beğendiği, benimsediği sanatçılar vardı. Barış Manço mesela.. Hiç gördünüz mü bir ideojiye yamandığını?

Ancak günümüzde sanat lobilerin elindedir. Toplumları peşinden sürükleyecek figürler yaratıp onlara beyanatlar verdirmek için kampanyalar yapar, telkinler uygular, teşvik ve motive ederler. Amaçları çoğunlukla ahlâkî çöküntü yaratmak olsa da, son dönemlerde siyasete de sirayet ettiler. LGBT bayrağı açanı değil, açtıran iradeyi tutuklamak, alkışlayan yoz zihniyeti cezalandırmak gerekiyordu. Yoksa Gülşen sadece konu mankeni burda..
nurse
Bazı sanatçılar vardır ya sanat dünyasına hiçbir şey katamayan. Sanat adı altında toplanabilecek bir şeyi bulunmayan. Anlamsız,tıngırtılar dizisi ile bol bol eser veren. Hehh işte gülşende bu topluluğun sanatçısıydı. Ne olmuş? Ne bitmiş? Süreç nasıl devsm ediyor? Hiiiç vaktimden ayırıp okuyamam,bakamam. Yokluğu benim için pekte fark edilir değil. Şuan bile onun adına bir şeyler yazmak vaktimi çaldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol