dijital para

nushirevan
Kumardan farkı yoktur. Geçen acıktım, dedim "bi avm'de oturayım bişeyler tıkınayım". Orada da usül sıra verildikten sonra isminizle çağrılması malum. "Abüziddin Beeeey sparişinüz hazırrr!" gibi.. O sırada ismimi duyabilmek için tezgaha yakın bir köşeye oturunca, yandaki iki gencin konuşmalarına da şahit olmuş bulundum. Laf dinlemeyi severim ama bu seferki gerçekten istemsizdi (bkz:bgv)

Yaşları en fazla 20-21.. Birinin üzerinde "Fiyyu" diye bir üniforma var, ötekisi belli ki öğrenci, sırt çantası defter filan vardı yanında. Neyse efendim, öğrenci olan anlatıyor: Bir serhat varmışmış, bir program geliştirmişmiş, sen para yatırıyormuşsunmuş, program senin adına dijital parayı al sat yapıyormuşmuş. Hiç bir şey yapmana da gerek yokmuşmuş. İlk ay epeyce kazanmışmış ama ikinci ay para pul olmuşmuş. Bizim öğrenci kılıklı bu sistemde 35 bin TL'sini koymuşmuş, şimdi hepsi uçmuşmuş...

35 bin TL size nasıl geliyor okurken bilmem ama bana gayet mantıklı bir yatırım aracı gibi geliyor sözlük. Sadece mantıklı yatırımlar için tabi. Fiyuu üniformalı gencin kaybı aynı sistemde 5 bin tl imiş de, öğrenci kılıklı olan "5 bin para mı yanına koyim ben 35 bin kaybettim" demeye hamburgerciye gelmişler anlaşılan. Hiç tecrübe etmeden 35 binlik birikimi çat! diye yatıranların aracıdır dijital para. 10 yıl önce "ossasuna-barcelona maçında barça garanti" deyip evini arabasını iddia kuponuna yatıran enişteden farkın kaldı mı senin? Ya ortada büyük bir tezgah var, ya da bu ikili süzme gerizekalıydı.. Çok geçmeden ne olduğunu anladım. Hamburgerin tanesi 19 TL ancak ikili menü alırsan 27 TL filan oluyor. Baktım bunlar 19+19 'dan iki tane ayrı ayrı hamburger almış kaybettikleri paradan bahsediyorlar. Demek ki bir tezgah yok, sizin hamurunuza su katılmamış bilader..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol