pes etmek

nushirevan
Umudunu kaybetmektir.

1950'lerde Harvard'ta oldukça vahşi görünen bir deney yapılır. Dr.Kurt Richter ve ekibi, farelerin suda ne kadar dayanabileceklerini görmek için bir deney yaparlar.



Araştırmalarına göre fareler, ortalama 15 dakika çırpındıktan sonra pes edip suda boğulmaktadırlar. Bu defa araştırmacılar, farelerin 15 dakikada boğulmadan önce bir dinlenme molası vermesine, nefeslenmelerine izin verirler. Sonra tekrar suya bırakırlar. Bu defa fare ne kadar mı dayanır?

60 saat! Evet, 15 dakikada pes edip boğularak ölen farelere, bir daha nefes alabileceklerine dair bir umut veren dinlenme molası, farelerin dayanma gücünü de tam 60 saat arttırmıştır.

İnsanlar da daha önce imkânsız saydığı şeyleri, test ettiğinde yapabildiğini sayısız kez keşfetti. Önemli olan umudunu yitirip yitirmemekti. Pes etmek, umudunu kaybetmekle kardeştir.

Pes etmeyin. Sabah kalkmakta zorlanmamızın sebebi, vücudumuzun beynimizle olan bir aldatmacasıdır. Çünkü bir önceki gün beklentilerimizi karşılamayan, rutin bir hayat tarzı ile beyin vücuda "amaaan kalkmayıver yine benzer bir gün olacak" der. Bu yüzden kalkarken zorlanırız. Oysa bir okul gezisi zamanını hatırlayın, gece ne kadar geç yatmış olsanız da enerjik kalkarsınız. Bunun sebebi sizi neyin beklediğini bilmiyor olmanızdır. Eğer her güne yeni bir gün mottosuyla başlarsanız asla pes etmezsiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol