whatsapp grupları

nushirevan
Çoğu zaman bilginin tek elden çok kişiye ulaşması açısından faydalı gördüğüm özelliktir. Ancak faydalarının yanında zararları da vardır.

Misal bir arkadaşın, hiç hazzetmediğin birini eklemiştir gruba. Art arda konuşursan, sanki göz göze gelmiş gibi olacaksındır. O yazdıktan sonra birilerinin cevap vermesini bekler, ondan sonra yazarsın ki, "baak ben senle ilgilenmöyorom" havası olsun.

Bunun tam tersi de olabilir. Çok iyi anlaştığın kafa dengi arkadaşlarla gruptasındır. Aklına çok iyi olduğuna inandığın bir şaka gelir, yaparsın. Last seen'i takip etmekten gözlerin ağrır. Allahım o tepki neden gelmez? Neden? Komik değil miydi ki? diye düşünmeye başlarsın. Nihayet birileri "ehe he" yazar da avunursun. Sonra biraz zaman geçer, bir başkası aynı şakayı yapıverir. Sen sanki bunu hiç dememişsin, o şakayı yapmamışsın gibi, patenti sana ait olan şaka adam tarafından öyle bir satılır ki, ekran gülmekten ağlayan sarı emojilerle dolar. "Ulan demin ben yapmadım mı o şakayı, o zaman niye gülmediniz lan?" diye haykırmak istersiniz ama olmaz. "Hüç tepkü vermüycem, bakalum anlayacaklar mu?" diyip küsersiniz kendi kendinize..

Eğer grupta tanımadığın insanlar varsa, profil fotoğrafına bakıp hayatı hakkında bir analize girişirsin. "Haaa bak deniz kenarında çekmiş fotoyu, demek ki tatile gitmiş geçen yaz görüyonnu?" dersin.

Doğum günü, vefat haberi, bayram, mübarek günler ve geceler derken ömür törpüsüne dönüşür. Bir kişi "filanca ölmüş" demeyegörsün.. 72 kişi altına "Allah rahmet eylesin" yazarken, 16 kişi "sadece Allah rahmet eylesin demiyim, ecük farklı olsun" diye düşünerek "Mekânı cennet olsun, rabbim kalanlara sabr-ı cemil nasip eylesin" derler fiyakalı.. Ne ölen kişinin yakıni vardır grupta, ne bu taziyeleri iletecek biri..

Geç gelen tepkiler.. artık bildirimler mi kapalıdır, interneti mi bitmiştir, oyun mu oynuyodur bilmem. Gruba birisi sabah saatlerinde bir şey yazmış, gece 2 buçukta cevap yazıyor öteki. Tiri lili tiri lili diye gecenin bir yarısı kalkıp, geç tepki veren hıyarağasına söversin uykunu kaçırdığı için.

Yazıyor... sorunsalı.. Bir şey sorarsın, karşıda görünüyor adam "yazıyor.." diye. Bekle allah bekle.. yazar da yazar, yazar da yazar. Sanırsın ki birazdan orhun abideleri gibi lök! diye koyacak önüne paragrafı.. Ne gezer? Cevap "peki.." Ulan giris-gelişme-sonuç içeren koca bir destan attım sana bu mudur tepki? Cevap "peki tamam" olur.

Megabayt düşmanı videolar. Yemin ediyorum, 30 saniye video çekiyorum, gönder deyince orasını kırp burasını kırp kısacık bişey gidiyor gruba. Millet bi gönderiyor 5 dakika 45 saniye maşallah! Bi de 1080p mi çekmiş, 4k mı itelemiş ne yaptıysa indirmek için 10 dakka bekliyorsun. Gelen ne? Abdurrahman Önül'den Bilal-i Habeşi ilahisi, altında "hayırlı cumalar" ulan sen!.. La oğlum se.. Aha.. Ne düy.. Neyse sakinim..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol