aşı reddi

nushirevan
Bir haktır. Elbette insanlar aşı olup olmama konusunda bedenleri konusunda özgürlük sahibidirler. Ancak özgürlüğün tanımında olduğu gibi, bir başkasının özgürlük alanına müdahale kabul edilemez. Bunun adı özgürlük değil faşizm olur.

Günümüzde, koronavirüs belasından sonra geliştirilen aşılar var. Türkiye dahil, bir çok ülke aşı programlarında oldukça ilerledi ve hatta bir kaçı bu konuda çoktan sonuca vardılar bile.

Devletimiz de bu aşıların yapılmasını tavsiye ve teşvik ediyor. Elbette dileyenin aşı olmama özgürlüğü var. Kendi tercihidir, bir şey diyemezsin. Ancak senin aşı olmaman, hasta olmamak için aşı olanın hakkını korumuyorsa, devlet de bir takım önlemleri almakla yükümlüdür. Bilimsel olarak hastalığın önlenmesine karşı bir aşı geliştiriliyor ve dünyanın en büyük otoriteleri bunu kabul ediyorsa, sırf senin "çip takacaklar, kısır bırakacaklar" paranoyan yüzünden, aşı olanın hakkını yedirmeyiz kardeşim! Devlet yarın öbürgün, "aşı olmayan toplu taşımaya binemez" derse mesela, buna "faşizm!" diye bağıracak hatırı sayılır "şuursuz" bir kitle yok değil. Anlamadıkları şu:

- Evet, sen bütün dünyanın kabul ettiği tedaviyi reddedebilirsin ama bu reddin sonuçlarına da kendin katlanırsın.

Devlet bedava tedavi ediyor mesela.. Aşı reddi için başvuranın teşhisinde korona tespit edilirse, tedavisi tıpkı dünyanın geri kalanında olduğu gibi ücretli olsa bu da mı faşistlik olacak? Oldu, ben gideyim %97 koruma sağlayan aşımı olayım, sen benim o %3'lük risk oranımı, sırf paranoyan yüzünden zorla! Oldu canım, başka?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol