saiki kusuo no psi nan

nushirevan
"Saiki Kusuo'nun Felaket yaşamı" adında, fantastik komedi türündeki bir anime. Oldukça eğlenceli bu animeyi biraz tanıyalım:



Kusuo, inanılmaz güçlerle doğmuştur. telepati,telekinezi,pirokinezi, zihin kontrolü, manipülasyon ve daha bir çok doğaüstü yeteneklerle sıradan bir okulda, sıradan bir hayat sürmek istemektedir. Asosyal bir hayat tarzını benimseyen kusuo'nun tek isteği, dikkat çekmeden, sıradan insanların arasında özgür bir hayat yaşamaktır. Ancak sahip olduğu güçler o kadar büyüktür ki, onları kullanmak zorunda olduğunda, kafasında gücünü minimize eden cihazlarla gezmektedir. Ailesi onun bu üstün yeteneklerini zamanla kabullenmiştir ama başka hiç kimse bilmemektedir.

Kusuo, bir yandan garip okul arkadaşları ile gücünü saklayarak ilişki kurarken, bir yandan da 4.duvarı yıkarak izleyiciye hikayesini anlatmakta. Öyle ki, karakterler kendi aralarında konuşurken veya kusuo onların düşündüklerini duyarken, zihninden kendi kendine cevaplar veriyor ve ortaya oldukça komik diyaloglar çıkıyor.

Sıradan süper kahraman projelerinin aksine, karakterimiz yavaş yavaş kendini geliştirmek yerine zaten akıl almaz derecede güçlere ilk baştan sahip. O kadar güçlü ki, global seviyede manipülasyonlar Kusuo için sadece bir antreman zorluğunda. Örneğin kusuo doğuştan pembe saçlı. Kimsenin bunu garipsememesi için dünya çapında bir zihin kontrolü gerçekleştiriyor ve renkli saçların normal olduğu algısını zihinlere zerkediyor. İnsanlar renkli saçlara yönelince, pembe saçlı kusuo, tam da istediği gibi sıradanlaşıyor.

Elbette güçleriyle birlikte bu güçlerin zayıf noktaları da, kusuo'nun sosyal ilişkilerinden sonra sahip olduğu ikinci problem. Örneğin görünmez olabiliyor ama başka biri temas ettiğinde görünür hale gelebiliyor. Veya ışınlandıktan sonra gücünü yeniden toparlaması için kısa bir zamana ihtiyacı olabiliyor.

İlk bölümün sonuna kadar sabrederseniz, ikinci bölümden sonra su gibi akıyor. İyi seyirler
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol