christopher colombus

nushirevan
Kaşif.

"Tarih: Haziran 1503"

"Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar. Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur, gemi tayfasına yiyecek içecek verir. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen tamirat bitmez. Üstelik gemi tayfası, yerlilerin yiyeceklerini yağmalamaya başlamıştır. Bu duruma kızan yerliler, yardımı ve yiyeceği keser. Çaresiz durumdaki kolomb, o dönemlerde gemilerde bulunan ve yıldız pozisyonlarını da içeren takvimi karıştırırken, ertesi gün ay tutulması olduğunu öğrenir. Aklına parlak bir fikir gelir ve hemen yerlilerin şefine gider. Şefe, tanrı ile haberleştiğini ve tanrının yardımın kesilmesine çok kızdığını, bu kızgınlığını da ayı kan kırmızıya çevirerek göstereceğini söyler. Ertesi gün akşam ay tutulması başlar ve ayın rengi tutulmadan dolayı kırmızıya döner. Kolomb'un oğlu o anı günlüğüne şöyle yazmış:"

'inleme ve feryatlarla birlikte, her yerden gemilere doğru geldiler, yiyecek ve içecek getirdiler, tanrıya onları affetmesini söylemesi için amirale yalvardılar'

"Kolomb, kum saatine bakar, 48 dakika süren tutulma bitmek üzeredir. Onlara, tanrının kendilerini affettiğini ve ayı birazdan normal rengine çevireceğini söyler."

"Tutulma biter, tanrı tarafından affedildiğini düşünen yerliler de mutludur, evrenin işleyişini bilen kolomb da.."

Kaynak: @lagaribey
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol