arap hükümetlerinin arap milletini temsil ettiği düşüncesi

queen
Doğru olan düşüncedir.
Şöyle ki; hepimizi dış dünyaya karşı hükümetler temsil eder.
Sonuç itibari ile aramızda her milletin halkı ile tek tek konuşup beyninin içindekileri öğrenebilecek imkanda pek kimse yoktur.
Şimdiii, eğer halkın çoğunluğu hükümetin politikasına karşı ise halktan neden ses çıkmıyor?
Velev ki çıkıyor, o halde o hükümet halkını temsil etmiyorsa hala yerinde nasıl duruyor?
Ekçe:https://www.cnnturk.com/dunya/arap-birligi-olaganustu-toplaniyor
merdumgiriz merdumgiriz
1. halktan ses çıktığı için söz konusu bölgelerde sürekli savaş, kargaşa, huzursuzluk, gözyaşı var.
2. arap baharlarıyla, darbelerle, demokrasi görünümlü monarşilerle ayakta duruyor.
queen queen
Demek ki bir eksiklik var. O zaman tamamlasınlar. Biz temsil edilen dışındakileri bilemeyiz. Televizyonlarda İnternette "yaşasın Erdoğan, kardeş Türkiye" sloganları atılıyor. Bütün halkın öyle olduğunu düşünmüyorum. Ya da işlerine geldiği zaman öyle olduklarını düşünüyorum.
merdumgiriz merdumgiriz
eksiklik tabii ki var ve tabii ki bütün halk aynı düşüncede değil. ancak büyük çoğunluğu türklere ilgi ve sevgi duyan insanlar. ortak geçmiş, din, ortak kültürel değerler bunda büyük etken. nefret edip olumsuz duygu besleyenlerin bir kısmı da batı tarafından uygulamaya konulmuş eğitim politikalarının ürünü. tarih kitapları aracılığıyla türklere karşı nefret aşılanmış, arap milliyetçiliği yüceltilmiş yıllarca. bizlere de oldukça tanıdık gelen bir uygulama... ve birçoğunun yönetimi hâlâ batı'nın kontrolünde. geçmişte ülkemizde olduğu gibi. şu anda biz bile ekonomik, askeri anlamda tam bağımsız hareket edemiyoruz. dünya üzerinde egemen güç kimse, onunla bir şekilde anlaşmak durumundasın. eksiklikleri biz bile onlardan katbekat iyi durumdayken kapatamazken, onlar nasıl kapatsın? bunun için tek çarenin bu egemen güce karşı birleşmek, "türk'ün türk'ten başka dostu yok" tarzındaki basmakalıp ve faydasız inançlardan sıyrılmak olduğunu düşünüyorum.
queen queen
Peki altın kaplama arabalarla sokaklarda fink atma imkanına sahip arapların, açlık ve savaş içinde yaşam sürdürmeye çalışan hem kendi dininden hem de ırkından olan insanlara karşı bu kadar kör olması konusunda ne düşünüyorsunuz?
merdumgiriz merdumgiriz
darbe gecesi gerçek vatansever türkler bayrak, bağımsızlık, demokrasi için canlarını ortaya koyarlarken, "beyaz türkler" olarak tanımlanan zengin, seçkin zihniyetin atm kuyruklarına girip ülkeden kaçma planları yapışına benzetiyorum. açlık ve savaş temalı denk bir örnek vermek isterdim fakat gerek olmadığını düşünüyorum. savaş da olsa durum aynı olurdu. her ülkenin, milletin kendine has "kör"leri mevcut. konuyu ırklarla açıklamak manasız.
queen queen
Konu ırkçılık değil. Konu ölü taklidi yapılması. Her neyse fikirlerinize katılmamakla birlikte saygı duyuyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol