yazbee

serendipity
Türk mühendisler tarafından kurulup, geliştirilen "Yeni nesil sosyal medya platformu sen yaz diye" sloganıyla ortaya çıkarılan Yazbee, konu ayrıştırma ve kişiselleştirme özelliğiyle global sosyal medya uygulamalarından ayrılmaktadır.

“genç", "haber", "spor", "siyaset", "müzik", "çocuk", "magazin", "sağlık", "mizah", "tekno", "dizi", "emlak", "tatil", "moda", "borsa", "gurme", "sigorta", "oto", "kripto", "eğitim", "kariyer", "astro", "tarih" ve "kültür" olmak üzere 24 farklı konu başlığı ile kullanıcılarına hizmet veriyor.

Sosyal medya platformları arasında en fazla kullanılan Instagram ve Twitter'daki özellikleri harmanlayarak tek bir platformda kullanma imkanı sağlıyor.

Kullanıcıların ilgilendiği konulara dair paylaşımlara hızlı şekilde ulaşmasını amaçlayan platformda yazılı, görsel ve video formatında paylaşımlar yapılabiliyor.

Yazbee, sadece kişi odaklı değil aynı zamanda konu odaklı bir deneyimi karma olarak kullanıcılarına sunuyor. İster kişi ister konu isterse her ikisini birden takip edebilme fırsatı bulan kullanıcılar, paylaşımlarını kategori belirleyerek de yapabiliyor.

Yıl sonuna kadar 1 milyon, 2020 sonuna kadar ise 20 milyon kullanıcıya ulaşmayı amaçlayan Yazbee, global sosyal medya platformlarına rakip olmayı hedefliyor. 2022 yılından sonra ise platformun halka açılması planlanıyor.

Türkiye'de 50 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu ve popüler sosyal medya platformlarının hepsinde kullanıcı sayısı ve aktifliği bakımından ilk 10'da olunduğumuz düşünüldüğünde doğru tanıtımla birlikte yerli uygulamada da kendimizi gösterip, global piyasada kendimize yer bulacağımız kesindir.
Ayrıca veriler Türkiye'de depolanmaktadır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol