toplumu germek

horasan
🔴 "Toplumu geren politikaların sonucu" cümlesini ne çok ve ne efece kullanıyorlar.

Bir bakalım mesela toplumu geren politikalara...

2002'de aday bile yapılmayan Erdoğan vardı. Seçimi kazanan partinin yöneticileri; eşleri başörtülü diye resepsiyonlara çağırılmadı.

RTE cumhurbaşkanı olmasın diye önce cumhuriyet mitingleri yapıldı sonra e muhtıra geldi.

367 garabeti ile sistem tıkandı. Ordu göreve pankartları, genç subaylar rahatsız manşetleri eşliğinde 2007 seçimlerine gidildi.

Toplumun %46'sı "cahil, makarnacı, bidon kafalı" ilan edildi. Cumhurbaşkanının eşi "başı kapalı" diye Gata'ya bile alınmadı.

Erdoğan'ın annesi vefat ettiğinde atılan tweetlerde insanlığımızdan utandık.

Sonra Cumhuriyet tarihinin en yüksek icraat en düşük faiz günlerinde Gezi olayları çıktı. Yazılan ve atılan sloganların hepsi hafızalarda. 17-25 Aralık döneminde Feto'nun gönüllü erleri olundu.

Yasadışı ve uydurma kayıtlar meclis grubunda canlı yayında dinletildi. Sosyal medyada "fetö yayınlar" diye tape nöbetleri tutuldu.

Yine başörtüsü duzenlemesinde 411 el kaosa kalktı manşetleri eşliğinde AYM'ye gidildi.

Sonra çözüm sürecinde "Kürtler bizi sattı mı?" yazan gazeteciler, "bu Tayyip barışı sağlarsa daha da gitmez" korkusu yaşayan Akpkk diyen siyasiler; süreç bitince hendek teröründe ve patlayan bombalarda katil aklayıp sarayın terörü dediler. Terörist cenazelerine gittiler, Mit tırlarına haber yapıp Işid ile hükümeti işbirliği içinde göstermeye çalıştılar, bunu Avrupa gezilerinde utanmadan dillendirdiler.

Bir savcı katledildiğinde teröristlere biz de sizi seviyoruz diye heşteg kasıp gazetelerde mecbur bırakıldığımız yöntemdir diye akladılar.

Darbe öncesi fetö ile mücadeleye demokrasiye saldırı gibi gösterip dayanışma için medya medya organlarında yattılar, ne silahlı örgütü deyip dalga geçtiler.

Darbe sabahı tankların ezdiği insanları bırakıp boğazı kesilen er muhabbeti yaptılar. Tiyatro, kontrollü darbe dediler. Müezzin dövenlere sahip çıktılar. Sırtını kandile yaslayanlar ile açıktan ittifak yapıp; terörist yancısını il başkanı, din düşmanını vekil yaptılar.

Daha onlarca örnek bulabilirsiniz.

Tüm bunları yapanlar toplumu germedi de bi tek Ak Parti toplumu gerdi.
Tek tip prototip insan oluşturmaya çalışanlar kenarda oturdu öyle mi?
Faşizan lık insanı boğar canlar
Saygı ve Adalet le


Tebrikler güzel izan anlayışı...
#horasan
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol