seçim analizi

tekinsiztip
ak parti'nin kaybettiği seçimlerdir.

milleti ötekileştirmenin, cennet vaadetmenin, aç karınları lafla doyurmaya çalışmanın tutmadığının ortaya çıktığı bir seçim olmuştur.

cumhur ittifakı; söylemlerinden ve ak parti'nin ekonomik buhranı çözememesinden ötürü bu seçimi millet ittifakına doğru itelemiştir.

fakirleştiğini bu kadar sert bir şekilde hissetmesi de, insanların ak partiye duyduğu güveni azalttı. bu ders verme seçimi değildir diye meydanlarda bağırsalar da, belki de ders vermek istemiştir halk diye düşünmüyor gibiler. suçu sürekli başka yerde arama gafleti içerisindeler.

ülke ekonomisine en çok katkı sunan büyük şehirleri kazanamadı, elinde olanları kaybetti cumhur ittifakı. bence bu sebeple seçimin mağlubudurlar. ayrıca kemal kılıçdaroğlu'nun her yenildiği seçim sonunda, "ama oy oranımız şu kadar arttı." tarzında nicelik olarak desteklenebilir ancak nitelik olarak bir manası olmayan açıklamaların benzeri söylemler geldi ak parti cephesinden.

bakın benim yaşadığım ilçeye cumhurbaşkanı bizzat gelerek fabrikaya işçi alma sözü verdi. belediye başkanı da bu sözleri her yere astı tabi. belediye seçimleriyle ilgisi olmayan, aba altından adamımı seçin size iş vereyim mesajı içeren bu teklif pek tutmadı. yakın zamanda 1000 kişilik işçi alımına yirmi bine yakın kişinin başvurmasına pek dikkat etmediler. vekiller, bakanlar geldi durdu ilçemize ancak büyük bir farkla kaybetti seçimi ak parti, chp'ye.

devletin tüm imkanları elinizdeyken, basın elinizdeyken durum buysa oturup iyi bir analiz yapmalısınız bence.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol