homeland

mavikaranlik
Showtime kanalında yayınlanan ve bir bayan cia ajanı etrafında gelişen olayları anlatan tv dizisidir. başrolünü claire danes gibi mükemmel bir oyuncu üstlenmiş ve hakkını fazlasıyla vermiştir. genel anlamı ile günümüzde yaşanan ortadoğu problemine cia içerisinde bir bakış imkanı buluyoruz. tabii ki bu bakış açısı pek müslüman dünyasının lehine değil. bunu zaten biliyor olacaktık.

şimdiye kadar dizede denk geldiğim ırak, pakistan, iran gibi devletlerde parça parça çekimleri yapılmış olup neredeyse her bölüm farklı bir ülke ile langley arasında mekik dokumuştur. dizinin 4. sezonunun türkiye'de çekilmesi planlanmış ve hatta 3. sezonun finalinde başrol oyuncusu istanbul'a atanmıştır.

Türkiye hükümeti senaryonun olumsuz olduğunu belirterek çekimlerin yapılmasına çok haklı bir şekilde müsade etmemiştir. elbette buna çok kişi itiraz ediyor olsa da şimdiye kadar işlenen ülkeler göz önüne alınırsa çok doğru bir karar olduğu kesindir. bilhassa iran ve pakistan hakkında çok ciddi hakaretler dizide döndü. aynısısnın bizde olmasına müsade edilmiyor oluşu bence çok doğru bir hareket.

dizi bilakis ilk sezonlardan sonra daha çok aksiyon ve aktiflik kazandığı için oldukça etkileyici ve sürükleyici yol izliyor. şimdiye kadar 7 sezon çekilmiş olup halen devam etmektedir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol