kazanan türkiye olacak

horasan
15 temmuz'da organize bir darbe girişimi yapıldı. Bir darbe hazırlığı olduğu, bir çok kişi tarafından önceden yazılıp çizilmişti. Elbette ki devletin ve istihbaratın da bu hazırlıklardan haberi vardı.

Belki önleyici tedbirler alınabilir, darbe hiç başlayamadan bitirilebilirdi. Ama o durumda darbeyi yapacak, destekleyecek ve sonrasında devleti ele geçirecek olan fetöcü kadrolar ortaya çıkarılamayabilir, fetö ile mücadele konusunda yeterli halk desteği ve siyasi birlik sağlanamayabilirdi. Ve o gün için darbe önlense de, önünde sonunda çok daha etkili, kanlı ve başarılı bir şekilde sonuca ulaşırdı.

Devlet bekledi, önleyici değil, karşılayıcı tedbirler aldı. Elbette bu tedbirler yüzde yüz başarılı olamazdı. Elbette darbe girişiminde istemediğimiz bir çok sonucu oldu. Ama sonuçta 15 Temmuz ve sonrasındaki süreçte büyük bir ihanet şebekesi, en azından bir daha bu çapta bir kalkışmaya asla yeltenemeyecek hale getirildi.

Darbe girişimi, devletin risk aldığı, aldığı risk karşılığında ise FETÖ'yü büyük bir tuzağa çekip, sonunda da kazandığı bir destana dönüştü.

15 temmuz ve sonrasındaki süreç tek başına, fetö'yü devletin ve ülkenin etkili alanlarından tamamen söküp atmaya yetemezdi, yetmedi. Hala kripto kalabilen ya da tespit edilen ama konjonktürel sıkıntılar sebebiyle müdahale edilemeyen Fetöcüler, bugüne kadar varlıklarını ve çalışmalarını bir şekilde sürdürdü.
Asker, polis ve yargı içindeki fetöcülere büyük oranda dokunulsa da devlet hala tam manasıyla temizlenememiş, özellikle siyasi ayağa yeterince dokunulamamış ve teşkilat içindeki fetöcüler kripto kalmayı başarmıştı.

31 mart'ta yapılan seçim çok önemliydi. Bu seçim belki de fetö'nün son şansıydı ve bu sebeple devlet, fetö'nün seçimlere mutlaka müdahale edeceğini, bunu da özellikle siyasi partiler içindeki hala kripto kalabilen elemanlarıyla yapacağını çok iyi biliyordu.

Tıpkı 15 temmuzdaki gibi, yapılacak bu kalkışmayı, seçim darbesini de engelleyebilirdi. Ama o zaman yine fetöyle istediği şekilde mücadele edebilmiş olamayacak, temizliği gerektiği şekilde yapamayacaktı.

Önleyici değil, karşılayıcı tedbirler alındı. Oyları istedikleri yönde manipüle etmeleri engellenmedi ama bunu yapanlar tek tek fişlendi, etiketlendi.

Yakında itirazlar sonucu yapılan tekrar sayımlar tamamlanacak ve İstanbul seçimleri sonuçlanacak.

Seçimi inşAllah AK Parti kazanmış olacak. Ama bu olmasa bile, asıl kazanan devlet, asıl zafer fetö'ye ve kalan kripto fetöcülere 15 temmuz'dan sonraki vurulmuş en büyük bu darbe olacak.

Seçimlere müdahale etmek için kullanılan fetö kırıntıları tespit edilip temizlendiğinde, Türkiye daha güvenli ve daha bağımsız bir ülke olacak. Yeni dönemde planlanan büyük adımlar, bu son seçim operasyonu sayesinde çok daha emin, çok daha sağlam atılacak.
Saygı ve Adalet le
#horasan

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol