sözlükte küfür ve argonun yasak olması

mavikaranlik
küfür etmeyi seçmek tercihtir. küfürü seçen her birey bunun bilincindedir, etik olmadığını bilir lakin kendi isteği doğrultusunda bu yola yönelebilir. bunun altında da pek çok sebebiyet vardır, belki rahatlama duygusu, belki ifade şekli belki de alışkanlık.

küfür etmemeyi seçmek ise sadece bir tercih değildir. doğal olanı korumaktır, olması gerekendir. demek ki ortada bir yanlış bir de doğru kavram var. nesnel olarak bakacak olursak burada hangi davranış doğru hangisi yanlış görebiliyoruz.

kurallar doğruları desteklemek zorundadır, küfürden haz etmeyen, tiksinen insanları; birisi kendini rahat hissedecek, yanlış şekilde ifade edecek, alışkanlığını konuşturacak diye zor durumda bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok buna bizler de dahil. bundan dolayıdır ki küfürden rahatsız olan yazarların hakkının korunması gereklidir. küfür kuralı bu yüzden mevcuttur ve mevcut olmaya da devam edecektir.

biz kimsenin küfür etmesi ile, ağzını bozması ile neyi tercih ettiği ile ilgilenmiyoruz. herkesin kendi özgür hayatıdır. kendisinden başkasının haddine değildir. fakat olay bu platform içerisine gelince bazı kavramları birbirinden ayırt etmek zorundayız. burada tercihi öznel yönde olan kişilerin diğer yazarlara saygı duyması gereklidir, yakışandır.

(bkz:#12398)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol