dabık

nushirevan
küçük bir köy.

Peki Halep'in Azez ilçesine bağlı küçücük bir köyün ele geçirilmesi neden bu kadar önemli?

Bir çok nedeni var ama önce Dabık hakkındaki bildiklerimize odaklanalım.

Adını ilk defa ortaokul tarih kitaplarında duydum. ''Dandanakan'' gibi söylemesi zevkli bir zafer olduğundan ''Mercidabık'' muharebesini unutmadım. Yavuz Sultan Selim Han'ın Mısır seferi sırasında (24 Ağustos 1516) Memlüklü'leri hallaç pamuğu gibi dağıttığı bir zafer olarak tanımlanır. Dabık zaferinden sonra aralarında Suriye ve Filistin'in de bulunduğu bir çok ortadoğu kenti osmanlıya katılmış, ayrıca Mısır ve Arabistan 'ın fethinin önünü de alabildiğine açmış. Yani bu ilk defa duyduğumuzu sandığımız Dabık, bildiğimiz Mercidabık aslında..

Gelelim nedenine:

Ortadoğu'nun halkları genelde pozitif bilimlerden çok; rivayetler, efsaneler, kerametlere inanır. ÖSO birliklerine ''Dabık, Halep'in fethi için şu açılardan jeopolitik, stratejik öneme sahip'' derseniz askeri yerinden kaldıramazsınız. Ama ''Melhame-i Kübra'' derseniz, gözlerindeki ateşi Fırat ve Dicle bile söndüremez.

Peki nedir bu Melhame-i Kübra?

Armageddon, Bruce Willis'in başrolünde olduğu bir kıyamet filmidir ama adını Meggido dağından alır.
Evanjelistler büyük kıyamet savaşı olarak adlandırıldığı, sonrasında Mesih'in zuhur edeceğine inandığı Armageddon savaşının burada gerçekleşeceğine inanır.
Bu inanışın ortadoğu tezahürüdür Melhame-i Kübra..

Hz.Peygambere atfedilen hadis şu şekilde rivayet edilir:

"Yakında siz Rumlar'la emin bir sulh yapacaksınız. Sonra siz gaza edeceksiniz. Onlar da gerinizde sizin gaza ettiğinize düşman olacaklar. O harpten muzaffer çıkacak ve ganimet alacaksınız. Sonra yeşil bir ovaya konacaksınız. Orada bir Rum neferi salibini (haçı) kaldıracak ve diyecek ki: "Haç galip geldi."

Rivayetin devamı çok daha ilginçleşiyor. Mehdi'nin komuta ettiği İslam ordusu bu zaferi kendisine atfeden ve haç kaldıran neferi öldürdüğünde (yaklaşık 9 ay sonra) haçlı ordusu milyonlarla ifade edilen bir ordu ile müslümanlara saldıracaklar..

Bu aşamadan sonra kıyamet senaryosu giderek bir Michael Bay filmine dönüşüyor gibi görünse de devamı şöyle:

Dabık ve Amik'te “Rum ordusu”nun yenilmesinin ardından büyük savaşın devamında, Mehdi ordusu Kibar Feyzo ayarında ''hazır yola çıkmışken İstanbul'a kadar uzanalım'' diyecek ve Konstaniyye'nin (işgal altındaki İstanbul) fethi başgösterecek.

Dedik ya kıyamet senaryosu..

Bu muzaffer ordu durmayacak ve son olarak da Rumiyye'nin (Roma) fethini gerçekleştirecek.

Daha sonra bu senaryoya ''fantastik bişeyler de ekleyelim hacı izleyici kitlesinin yaş ortalaması çok yüksek oldu'' diyerekten finalde Deccal'i de zuhur ettiriveriyorlar. Sonrası malum...

Bütün bunları neden mi anlattım?

Daeş bugün dünyaya propaganda dergilerini servis ediyor.

Adı ne biliyor musunuz? DABIK
Peki kanlı örgütün resmi ajansının adı ne? AMİK
İnternet haberciliği de yapıyorlar.. Adı KONSTANTİNİYYE
Yeni çıkaracakları gazetenin adını da açıkladılar: RUMİYYE
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol