15 mart 2019 yeni zelanda cami saldırısı

serendipity
Saldırganın adının Brenton Tarrant olduğu ve yaptığı katliamı canlı olarak sosyal medya hesabından öncesinde ve esnasında paylaştığı bulgular saptanmıştır. Türk düşmanı olarak ta bilinen saldırgan iki camiyi Müslümanların bayram günü olan Cuma günü hedef almıştır. Hagley Park bölgesindeki Al Nur Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, Cuma namazı için 200'den fazla kişinin bulunduğu belirtildi. El Nur Camisi'ndeki görgü tanıklarına göre . Saldırıda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Silah seslerinin, Linwood Mahallesinde bulunan bir camiden daha duyulduğu belirtildi. Görgü tanıkları siyah giyimli uzun namlulu bir saldırganın camiye girdiğini art arda ateş etmeye başladığını söyledi.ChristChurch'te okullar tatil edildi, halkın camilerden uzak durması istendi(?)
Başbakan Jacinda Ardern, bir kişinin gözaltında olduğunu belirterek; 'Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri' dedi.
saldırı anının videosunu izlemek için

Müslümanların böyle saldırılarla gözlerinin korkutulup camiye gitmekten korkacak olduğunu düşünmek ne kadar aptalca oysa ki!
Allah şehadetlerini kabul etsin vefat edenlerin.
(bkz:hayırlı cumalar)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol