çay edebiyatı felsefesi yapmak

glveren

Anlamsızlık:
Herhangi bir alanda etkinliğin kavranabilirlik ya da tutarlı bir anlam taşımadığı ya da genel olarak yaşamın amaçsız olduğu düşüncesi denir.

İnsanoğlu, bu anlamsızlığa şiirle yazıyla anlamsızlığa, anlam ve mana katmak için devamlı uğraş içindedir, şimdi bizlerin yaptığı gibi. Bu uğraşla insanın yanlış yola sapmalarının önüne geçmek için, gece gündüz usanmadan mütemadiyen yazarız. Anlamsızlığa anlam mana katarken, bizlerde bu anlamla manayla yalnız kalma duygusunu yenemeyenlerin yenmesine olanak sağlayarak tatlı bir dil ile bizlerle beraber aynı yolda yazdıklarımızı okuyarak, yalnızlıklarını yok ederler. Kısacası biz, bir taşla üç beş kuş birden vururuz, yalnız canını acıtmayız…

Biz yazarlar şairler diyelim, aynı zaman da insanı boyunduruğu altına almaya kalkışan ve almak için yola çıkan niyeti bozuk, karşıt güçlerinde niyetsizliğini haykırarak dikkatli olmasını da sağlarız, bu güçlerin niyetleri; hayata anlamsızlık katmak olduğunu söyler ve toplumsal gelişmeyi sağladıklarını söyleyerek, insana ait özünü yıkmak için gelirken yalanla dolanla utanmadan, birde toplum hayatını geliştirici yükseltici bir niyetle geldiklerini söylerken, sadece yıkmak için geldiklerini gözlerinden okuruz, biz yazar ve şairler okuyarak yazar ve şair olmuşlardır ve tarihin tozlu sayfalarındaki o tozları yutarak, kendini geliştirdiği için ve tarih de tekerrürden ibaret olduğu için az çok Allah c.c. sayesinde biliriz.
Mehmet Aluç-Gülveren
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol