evlilik

serendipity
Öyle bir devirde yaşıyoruz ki ben evlilik olayını artık “4b” kuralı olarak kodladım kafamda. Yani evlilik yapanların ya da yapmak üzere olanların kafasında bulunan “4b”kuralını sizlerle de paylaşıyor olayım. Nedir peki bu “4b”
1-Bütçe
2-Beyin
3-Beden
4-Basiret


1. “Bütçe” dedim. Zira bütçe uyumsuzluğu en çok evliliklerde yara alan konulardan biridir. Hatta öyle ki evlenmeden önce bütçe koşulu kısaca cüzdan kalınlığı araştırılıyor olması bu sebepten geliyor çoğunlukla. Ciro Ne kadar fazla ise evlilikte o kadar sağlam olur mantalitesi var günümüz insanında(?)

2.”Beyin” dedim. Kafa yapısı, karakter uyuşmazlığı da 1. Madde kadar evliliklerde etkendir. Azımsanmayacak çoğunlukta olsa bile yine de 2. Sırada geliyor olmasına rağmen halen fikir ve karakter uyumuna yani “kafama göre” mantalitesi devam etmektedir.

3.”Beden” dedim. Yani fiziksel uyum. Sipariş usulü evlilik!
Sarı saçlı, mavi gözlüsü'nden bahsediyorum beyfendilerin, hanımefendilerin. Yakın çevremde dahi görüyor olduğum için teyitleyerek altını çiziyorum evet günümüz koşullarında beden uyumu çok önemli, olmazsa olmazlardan (?)

4. “Basiret” bana göre diğer 3 maddeyi çöpe attıracak cinsten ama unutulan en önemli etken!
Kader, şans, alın yazısı!

Velhasıl maddesel ve sezgisel senaryolar üzerine kurulu milenyum çağının evlilikten Ne beklediklerine dair genel ifademi okudunuz.

Tasvip etmiyorum ancak günümüz evlilikleri üzgünüm henüz 4b'nin dışında alfabenin tüm Halef'lerini kapsayacak kadar bile olacak maddelere bağlı iken boşanmaların önünün bu kadar açık oluşu da ön görülemez maddelerimden biridir diye ekleyeyim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol