konda'nın araştırmasına göre dindar neslin azalması

kisiselbakim
İnsanlığın bir bölümü aydınlanma yaşarken, diğer bölümü ise her gün daha fazla karanlığa gömülüyor !
Bu dönemin sözde hoca ( din satıcısı) larının ve bazı yöneticilerin aklaksızlıkta pik yapması, ateizm ve deizm'in yükselişinin bir numaralı sebebedir.
Azıcık aklı olanın dinin insanlar üzerinde nasıl bir uyuşturucu etkisi yarattığını farkedince yolunu değiştirdi. Ancak asıl korkutucu olan ise, yaşanan tüm ahlaksızlığın temelinde ki sorunu göremeyen, körü körüne bağlanan kesimin her gün daha fazla bağnazlaşması, yobazlaşması ve dibe hızla inmesi ! ( inancını kendi içinde masumca sadece Allah için yaşayanlara saygım sonsuzdur. Ancak inancını güç ve para için yaşayan ahlaksız kesimin inancına asla saygı duymuyorum ve bu grup inananlar arasında en az 5 boy farkla öndedir)
Nitekim bu işin sonu hayır değildir. Meshepler arası savaş Müslümanlık ta olmazsa olmazdır ve birde cihat var ki vay halimize ( kafirlere karşı savaş ki burada kafir inanmayanlar oluyor) sonumuzu iyi görmüyorum. Bulunduğumuz çoğrafyada bunun onlarca örneği var.
Afganistan ( taliban öncesi/sonrası)
İran ( Ayetullah öncesi/sonrası)
Bakın bu ülkeler de bir zamanlar özgürlükçü ve laik olarak yaşanabilir ülkelerden, inancın siyasetin içine girmesi ile bugün ki hallerini aldılar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol