dünya engelliler günü

monica ziyagildurulay
Tam adı “dünya engelliler ve farkındalık günüdür.” Fark edelim engelli vatandaşları, hakları ve taleplerine kulak kabartalım, maalesef duyarsızlığımız bazı insanların kabusu oluyor!

engelli arkadaşlarımızın çoğu başka bir insana bağımlı olarak yaşamanı devam ettiriyor, bu bağımlılık ve engellilik durumu sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak başlı başına insanı yıkan bi' durum. Bizim için bardağı alıp su içmek fazlasıyla kolay bir eylemken, hemiplejik hasta için aylarca klinikte, evde sürünmek demek; sürekli olarak yapamadığı egzersizleri yapması demek, bir sürü ilaç alıp sonuç olarak edinebildiği tek şey ki o da en iyi sonuç olarak bağımsız bir şekilde uzanabilme yeteneği. Bu süreçte işini yük olarak gören iğrenç insanlar tarafından azarlanmasını geçiyorum ama birazcık iyileşebilmek umuduyla bu tarz aşağılık hareketlere mecbur kaldığınızı, katlanmak zorunda olduğunuzu düşünün!

engelli arkadaşlarımız için elinizden küçücük bir şey bile geliyorsa yapın emin olun hayatlarına çok şey katmış olacaksınız.

Sevgiyle kalın, sevgi mühim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol