izmir'de sokak ortasında dövülen kadın

serendipity
Olay İzmir Yeşilyurt'ta sabah saatlerinde gerçekleşmiştir.
Henüz sebebi bilinmeksizin çıkan tartışma sonrası bir erkeğin gündüz vakti bir kadını feci şekilde darp ettiği haberi yankı uyandırdı. Şiddete maruz kadının videoda görüldüğü üzere 2 ayaklı hayvanın kendisi üzerinde uzak doğu teknikleriyle özel fantezilerini sergileyerek, yumruk ve diz darbeleriyle kendisini kanıtlama çabalarına girmiştir. Olayı şans eseri gören ve videoyu sosyal medyada paylaşan duyarlı vatandaş polise de ihbarda bulunmuştur.

Bu ilk şiddet haberi değildi tabi ki de umarım son olur(?)

Olayın geçtiği il bakımından konu üzerinden birtakım rant sağlayıcılar olduğunu görmek te beni şaşırtmadı desem!
Olayın Hakkari'de, Floransa'da yahut İzmir'de gerçekleşmiş olması çok ta sorun teşkil etmemektedir. Dünyanın her yerinde kadınlar fiziksel/cinsel/sözlü/psikolojik vb şiddetlere maruz kalmaktadır.
Daha 5 gün önce; 25 kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü'nü Güzelim İzmir'de kutlarken bu haberlere denk geliyor olmak can sıkıcı olsa da yeryüzündeki tüm hayvandan bozma cinsi ne idiği belirsizlere karşı savaş açtım.
Farkındalık oluşturmak adına;
Lütfen dünyaya gözlerinizi açtığınızda ilk temas kurduğunuz kadını yani annenizi hatırlayın..
Sonrasında, nefesinizi beraber paylaştığınız/paylaşacağınız biyolojik yahut başka tüm kadınları aklınıza getirip, şükür sebebi görülen kadınlarımıza destek verelim!



haberin kaynağı
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol