bebeğini çatı katında ölüme terk eden anne sıfatlı

serendipity
Birlikte yaşadığı sevgilisinden hamile kalan kadın, kendi iddası üzerine kürtajın yasal süresini geçirerek hamileliğini sonlandıramamıştır.
Tüm çevresinden saklı tuttuğu durumunu bebek doğduktan sonra da saklamaya devam etmiştir.
Bebeğini boş bir çatı katında bakımını(?) üstlenen anne ( anne dedim özür diliyorum ) nedendir bilinmez (!) bebeğinin bakımsızlık üzerine vefat ettiğini görüyor evde çürüyüp kokmaya başlayınca mezarlıkta sığ derinlikte gömülü olarak bırakıp kaçıyor.
Derin mezar olmamasından dolayı, köpekler bebeğin cesedini bularak bazı uzuvlarını parçalıyorlar. Mezarlık yetkilileri durumu ihbar ediyorlar. Vicdansız kadın vicdana gelip, kendi kendini ihbar ediyor. Ölüm zamanı, bebeğin vücudundan parçalanmalar ve daha evveliyatındaki çürümeden dolayı ölümünün anneden dolayı olup olmadığı kesinleşmediğinden anne tutuklanmıyor.


Savcılıkça yürütülen soruşturma sonunda, genç kadının doğumunu yaptığı bebeği yaklaşık 20 günlük olduğu sırada boş bir daireye bırakarak kısıtlı olarak bakımını gerçekleştirmeyerek ölüme terk ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianameye göre,kadının; hem doğal olarak hem kanuni olarak yükümlü olduğu bebeğinin bakım, gözetim, beslenme ve diğer tüm ihtiyaçlarını gidermediği kaydedildi. Anne ile ilgili olarak "İhmali Davranışla Ölüme Sebebiyet Verme" suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Dava, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (bkz:alıntı)

(bkz:bir zevk uğruna ne bebekler ölüyor yarabbim)

haberin kaynağı
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol