selvi boylum al yazmalım

dilhun
Cengiz Aytmatov'un eseri ve ayrıca filme çevrilmiş bir kitaptır. Benim çok sevdiğim bir filmdir kendisi.filmde asya, ilyas ve cemşit arasındaki aşk, tutku, sevgi, emek, sadakat kavramları çok güzel işlenmiş. asya için sevgi kavramı iki karakter içinde kafasında farklı oluşmuştur. bir yandan aşık olduğu, gözünü onunla açtığı ilyas için sevgi sorusunun karşılığı:
“coşkun akan dere, sonbahar rüzgarında ürperen yapraklar. cama vurup dağılan yağmur damlaları. bir yürek çarpıntısı.”
diğer tarafta zor durumunda yanında olan, oğluna babalık eden, onlar için emek veren, koruyan cemşit için sevgi sorusunun karşılığı:
“sonunda coşkun dere durulur. yapraklar kurur, dökülür. yağmur diner, güneş çıkardı. sevgi neydi? sevgi, sahip çıkan; dost, sıcak insan eli, insan emeğiydi. sevgi iyilikti, sevgi emekti.”
filmde asya ve ilyas'ın büyük aşkı taktire şayandı ama bence asya'nın aşkı daha büyük ve gerçekti. ilyas kendi yaptıklarının cezasını çekti bir nevi. filmin sonunda asya'nın seçimi bence çok doğru bir seçimdi.sevginin emek, iyilik olduğunu düşünenlerdenim. yani ben cemşit'i seven tarafım.bakıyorum da şu an bulunduğumuz zamanda ilyas gibisini buluruz ama cemşit gibisi bulunmaz.
neyse bu film için cengiz aytmatov'a çok teşekkür ediyorum. ayrıca oyuncuları da es geçmemek gerek. karakterleri çok güzel bir şekilde canlandırmış olan türkan şoray , kadir inanır ve ahmet mekin'e de saygılarımı sunuyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol