evlilik teklifi etme şekilleri

serendipity
Liseden bir erkek arkadaşım, uzun zamandır platonik aşkla bağlı olduğu, aptal görünümlü abdal kıza tutulur. Hepimiz aynı lisedeydik, kızımız da bizden bir alt dönemdeydi. Çocuk kız yüzünden Türkiye derecesi yapsa da üniversiteye gitmemiştir. Onu 1 sene daha görebilmek adına aynı dershaneye gider.
Neyse kız X şehrinde tıp kızanır, Oğlumuz da Y şehrinde iyi bir bölüm kazanmıştır. Şehirlerin tercihlerini bile kıza göre yaptı ama denk gelmedi.
Kızımızın olduğu şehre her hafta sonu gelip, tüm tıp fakültesiyle arkadaş olur. Kızımızla da arkadaşlıkları ilerletmişler ancak henüz ortada resmi bir şey yoktu. Neredeyse Salya sümük her akşam karşımızda ağlayıp; ''ne olacak bizim iş?'' diye veryansın etmesi vicdanıma dokunmaya başlamıştı.
En kötü karar (bkz:kararsızlık)tan iyidir dedim.
Kızımızla ilişkileri başka boyutlara dönüşmeye başlamıştı.
(Bu arada kalabalık kız grubumuzla her akşam tüm olan bitenden haberdar ediyor, hepimiz tüm kelimeleri ve mimikleri analiz edip sonuca varıyorduk. Bildiğiniz her akşam tez hazırlıyorduk)
Kızımız aile yapısının mutaassıplığını bahane ederek, benim ilişkim olmadan önce karşımdaki kişinin 'evlilik' niyeti olduğunu bilmem lazım dedi.
Bingo!
Oğlumuz akşamdan hazır bu müjdeli haberi aldığımızda hepimizin yaşı 18'di. Ne evliliği? diyorduk ama nafile...
İŞ başa düştü. Baldız baldan tatlıdır hesabı; büyük organizasyonumuza başlamıştık.
Önce yüzük tabi.
Beğendiği yüzük olsun diye tıp fakültesinde ailesi kuyumcu olan bir arkadaşını bulup,yüzük katalogu alıp kızımıza öylesine bir arkadaşı getirerek modeli haberi olmaksızın seçmesine vesile olur.
-Nur; ''Çok güzelmiş değil mi şu, yoksa bu mu?'' diyerek beğendiği modeli uzaktan anladık.
Ev arkadaşı, 'Nur' uyurken parmağına iplik geçirerek parmağının çeperini ölçmüştür.
Yüzük tamamdı.
Eeee mekan ne olacaktı?
Şehrin en ünlü mekanını tek geceliğine kapattık. Normalde mümkün değildi kapatmak, araya kimlerin kimlerin girdiğini bilseniz. Bu arada bizim vizeler de başladı, Bizler de yusuf yusuf! Hepimiz farklı şehirlerdeyiz; X, Y,Z şehirlerinde bermuda şeytan üçgenini tamamlıyor, üçgenin iç açılarından birini negatif buluyorduk!
Neyse mekanda hazır, yemekten sonra tekne ve kemancı eşliğinde evlilik teklifi olayı da tamamdı. Kızımızın adı kısa olduğu için bulutlara isminin şekil verilsin diye kalın harfli lazer bulmaya çalıştığımız o birkaç günü unutmayayım.
Efendim bu kadar en ince detayına kadar düşündüğümüz olayda, Kızımızın tüm arkadaşları dahil herkesin içinde en sevdiklerimizle bu mutlu an ölümsüzleşsin diye umut ettiğimiz bu yolda olayın devamı şu şekilde gerçekleşti.
Evet kızımız bir bahaneyle o mekana getirtildi, Yemekler yendi romantik dakikalar kuşları kıskandırdı. Evet o tekneye de gidildi.
Ya sonra!
Oğlumuz diz çökme muhabbetinden hoşlanmadığı için diz çökmedi ama tam hava adeta ışıklar içerisinde renk cümbüşüne dönüşmüşken cebinden çıkardığı yüzüğü ve sonrasında evlilik teklifi ağzından çıktığı sırada; ellerimizi alkış tutmaya hazır ederken, Kızımız yüzüğü aldı sonra tokat attı.
-''Ne münasebet!'' dedi.
-''Sen böyle bir şeyi nasıl yaparsın dedi!
Diz çökmeyen oğlumuz o an çöktü tüm dünyanın yüküyle...

Bu arada bu kız aynı anda 2 kişiyi daha idare ediyormuş, şimdi kız evlendi ama parmağında halen o teklifini kabul etmediği arkadaşımızın yüzüğünü taşıyor.
Anlamıyordum, anlayamayacaktım.

Değerli sözlük sitemizin beyefendileri&hanımefendileri; Eminim sizlerin de şahit olduğunuz hikayeleriniz vardır. Teklif şekli arayanlara ön ayak olabilmeniz için lütfen bildiklerinizi paylaşınız.
Sevgiler.
(bkz:admininiz ricada bulunuyor)

martilara simit atan kadin martilara simit atan kadin
O kıza bir şey derdim de oğlan üzülür. Kendini kurtulmuş saysın bence. Belki daha kötü bir şeyden korudu tanrı?
serendipity serendipity
Muhtemelen Allah korudu dediğiniz gibi sn yazar :) nasip değilmiş!
bewater bewater
yok artık be.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol