çocukken sevilen abur cuburlar

gulurkensandalyedenduseneksicininkafasindakibere
Hani bi kutunun içinde küçük küçük şekerler olurdu ya onlara bayılırdım. Yanlış anlaşılmasın tadına değil ilaç gibi durmasına. Kuzenlerimle anneannemin bakkalından alır direk havaya girerdik. 5 yaşında çocuklar bi anda kalp hastasına dönüşürdü. Birde süt mısırı aromalı cipsleri çok severdim..
nushirevan
Bakkaldaki kırmızı kasalarda duran koka kola'lar. Depozitolu şişeler, defalarca doluma gidip döndüğünden üzeri çiziklerle dolu olurdu. Sadece kapağı yeniydi. "Lak!" Diye açar gup gup gup içerdik. Soğuk bile olmazdı, çoğu zaman ılık hatta sıcak bile olurdu. Şimdiki gibi cüce şişelerde de olmazdı, litrelik gibi devasa şişelerdeydi.. hmm.. ya da o zamanlar bizim ellerimiz küçüktü bilemedim şimdi..
nurse
Dışı limon tuzuyla harmanlanmış sakızlar vardı hani.. limon tuzu tadı azaldıkça şekerli bir tat gelirdi ağıza. Ekşi yüzmüydü o sakızların adı. Çok severdim onları.
Birde lolipop çok severdim. Çocukluk fotoğraflarımın yüzde doksanında ağzımda lolipop var. Şeker eridikçe içinden sakız çıkan lolipoplar.
merdumgiriz
bonibon. annem, boyalı olduğu için pek almak istemezdi bana. ben de nazım kime geçiyorsa ona aldırmaya çalışırdım. günümüzde çeşitli firmalar tarafından üretilmeye devam ediyor ama hiçbiri aslı kadar lezzetli değil.

mavikaranlik
(bkz:eti bumbo)
kesinlikle bayıldığım bir lezzet idi. çok yakın bir zaman diliminde yeniden üretilmeye başlandı fakat internetten almak istemediğim için epey market dolaşmış olsam da bir türlü denk getiremedim. denk getirmiş ve tatmış olsam dahi artık o eski tadı bulamayacağımdan maalesef eminim.

2
mahur mahur
Ben geçen gün yedim, portakallı kakaolu. Çok güzel hala
mavikaranlik mavikaranlik
şimdi daha da çok merak ettim mutlaka bulup deneyeceğim :)
3k
Yıllar sonra, adminimizle beraber gittiğimiz tarihi medrese kahvehanesinde ikram ettiklerinde güzel bi nostalji olmuştu.
Leblebi tozu
1
mavikaranlik mavikaranlik
gelsen de tekrar gitsek

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol