raging bull

sunset
jake la motta'nın hayatını konu edinen martin scorsese filmi. martin scorsese filmi özellikle siyah beyaz çekmiştir. bu renkli filmlerin dayanıksızlığına karşı bir protesto maksadı taşımaktadır. robert de niro'nun performansı gayet üst düzeydedir, oynadığı fimler arasında belki de en iyi filmidir.
karakteristik yapısı sürekli yenme arzusu güden bir boksörün kendisini ve etrafında bulunan kişilerle iletişimini konu edinir. ana karakterimiz de niro hırçın, yenme arzusu güden ve kıskanç bir yapıdadır.
jake la motta karakterinin bilerek kaybettiği maçtan sonra soyunma odasında ağlayışı, abisine sarılıp öptüğü sahne, hapishanede tek başına sinir krizi geçirdiği sahnede robert de niro yine oyunculuğunun zirvesindeydi.
de niro'nun taxi driver filmindeki "you talkin' to me?" repliği, kızgın boğa filminde ise de niro'nun kardeşi ve menajeri olan joe pesci'ye sarfettiği "did you fuck my wife?" (kıskançlık boyutunun aşırı ilerlemesi) filmin en güzel sahnelerinden birisidir.
bir boksörün hırs uğruna en yukarıya kadar ulaşıp seri bir çöküşle yıkımını gösteren bu film gayet başarılı olmuştur.
filmin sonlarına doğru 25 kilo almış jake la motta'nın komedyenlik yapmaya çalışırken batırması, ortamı germesi, seyircilerle polemiğe girmesi durumu o kadar güzel oynanmış, aktarılmıştır ki, seyirci adeta o anı yaşar. bütün duyguyu kapar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol