antidepresan kullanan insanlar

mahur
Bizide antidepresan kullanmaya iten insanlardır. Gerçekten rahatsız olup tedavi amaçlı kullananlar için bütün sözlerimden tenzih ederim. Ama keyfekeder, bugün hava karanlık, ayakkabımın topuğundaki kırıldı, bana yan baktı mutsuzum gibi amaçsız ve anlamsız safsatalarla antidepresan kullanmaya başlayan insanlar; işte bütün lafım onlara. Olur olmadık herşeyi kafaya takmak hatta kafaya takacak birşey bulamadığını kafaya takmak şimdilerde revaçta. Ülkemizde antidepresan kullanan kaç kişi var bilmiyorum ama benim çevreme göre üç kişiden biri bu şekilde hayatlarına devam etmeyi tercih ediyor. Hatta yakında kullanmayan diğer kişiler de sayelerinde başlayabilirler. İçki içenlere mana bulur kendisi ilaç şeklinde olunca şeker gibi üçer beşer yuvarlar. Olmaz öyle kur bir çilingir sofrasında hep birlikte eğlenelim demek geliyor içimden, Zaten ayık gezmiyorsun kardeşim. Antidepresancılar sorumsuz, duyarsız, dayanıksız ve diğer herkes için stres kaynağıdır. Çünkü sadece kendi ve kendi psikolojilerini düşünen bencil insanlardır.
merdumgiriz
Öyle büyük umutları olmayanlardır. Büyük düşleri, büyük özlemleri, büyük beklentileri... Koşulları tarafından oluşturulup acılarını bulmuş kimselerdir. Herkes gibi yaşayamayan, yaşamı herkes gibi göremeyenlerdir. Çarşıların avutmaya yetmediğidir. Bir gömlek, bir ayakkabı, bir elbise, bir yemek lokantalarda, televizyon, halı, masa ve daha nice eşya ile yalnızlıklarını örtemeyen, kendilerini gösteremeyen, var olamayan, dar çevre yitiklerinde önem kazanamayan kişilerdir.

(bkz:ömür hanımla güz konuşmaları)

phlipmoris
Bir derdi olduğunu kabullenmiş ve bunun için çözüm arayan insandır. Sıkıntılı olan ise derdi olduğu halde korkup veya mahalle baskısı altında kalıp bir çözüm aramayan insanlardır. Bunu yaşayan biri olarak herkese şifa dilerim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol