yabancı dil öğrenmek

nushirevan
gerekli şartlar sağlandığında minimum 2 ayda öğrenilebilir. şartlar nedir? türkçe konuşmayacaksınız, yabancı dili kullanmaya gayret edeceksiniz. düşünürken türkçe düşünürsünüz elbet ama diliniz daima o dili kullanacak. bilmesen bile yes-no ile idare edeceksin. ikinci kural adaptasyon. bu yüzden türk arkadaşınız bu süre zarfında olmayacak. onunla türkçe konuşma ihtimali yüzünden değil; onun türk gibi hareket etmesi zihninizin adaptasyonunu bozar. farklı bir kültüre adapte olmak için "bu kısa süre için sadece" alışkanlıklarınızdan vazgeçin. son olarak, korkmayın, utanmayın. çat pat ne biliyosanız söyleyin. bugün ortalama bir amerikan vatandaşı günlük hayatını 50 kelime ile devam ettiriyor inan. gramer mramer de hak getire ha! çekinme yani bas "i go you go we go"yu suratına suratına..

ben ingilizce konuşulmayan bir ülkede selam dışında bir kelime bilmeden 6 ay geçirdim. yukarıdaki şartlarda, 6 ay sonunda onların dilinde "ankara'da son iki yıl sigortalı çalıştım. prim gün sayısında boşluk olmadığından sigortamın kesintisiz devam etmesini istiyorum" diyordum..

dil öğrenmek, biraz yüzme öğrenmek gibi.. illa biri sizin boğulma tehlikenize aldırmadan o havuza atacak.. atacak ki çırpına çırpına öğreneceksiniz yüzmeyi
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol