muhsin yazıcıoğlu

kerim
FETÖ'nün kendileri ile çalışması için yaptıkları ihanet teklifini reddettiği için şehit edilmiştir.

edit:
Şehit MuhsinYazıcıoğlu suikastının faili FETÖ, imalı ve kinayeli bir şekilde aylarca Erdoğan'ı suçlamıştı.

Kendisi de aynı örgütün hedefinde olan birisinin o zamanlarda bu cinayetin üstüne gidebilecek imkana sahip olmadığını anladığımızda 15 temmuz hain darbe girişimi olmuştu. 15 Temmuz'da Marmaris'te Erdoğan'a suikast düzenlemek isteyen ekipte olan Aydın Özsıcak ve Davut Uçum'un, Yazıcıoğlunu arama kurtarma timinde yer alan helikopterdeki hayati öneme sahip “kayıt cihazlarını” çaldıkları tespit edildi.

Helikopterin düşmesinden birkaç saat sonra dönemin Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Müdürü Dursun Özmen, “Yazıcıoğlu'nun sağ olarak bulunduğu ancak ayağının kırık olduğu ve hastaneye götürüldüğü” şeklinde bir bilgi notu geçti. Bu bilgi notu kamuoyunda büyük ses getirse de helikopter kazadan tam 3 gün sonra bulunabildi ve helikopterdeki herkesin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yazıcıoğlu'nun naaşı bulunduğunda, ayağının kırık olduğu tespit edildi. 3 gün öncesinden Yazıcıoğlu'nun ayağının kırık olduğunu bilen Emniyet Müdürü Dursun Özmen, darbe girişiminden sonra 28 Temmuz'da tutuklandı.

Bu suikasttan veya arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği için içeride yatan bir kaç FETÖ'cü var fakat hala tam olarak aydınlatılamamış olması çok üzücüdür. Bunda şüphesiz en önemli neden suikastı araştıranların da 15 Temmuz sürecinde FETÖ'cü olduklarının ortaya çıkmış olmasıydı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol