smiley

codeboss
İlk defa 1971 yılında franklin loufrani tarafından geliştirilmiştir. Günümüze kadar 1200 den fazla smiley yüz ifadesi üretilmiştir, Washington kongre kütüphanesine kayıt edilmiştir.

smiley örnekleri;

😀😁😂🤣😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚☺️🙂🤗🤩🤔🤨😐😑😶🙄😏😣😥😮🤐😯😪😫😴😌😛😜😝🤤😒😓😔😕🙃🤑😲☹️🙁😖😞😟😤😢😭😦😧😨😩🤯😬😰😱😳🤪😵😡😠🤬😷🤒🤕🤢🤮🤧😇🤠🤥🤫🤭🧐🤓😈👿🤡👹👺💀☠️👻👽👾🤖💩😺😸😹😻😼😽🙀😿😾🙈🙉🙊👶🧒👦👧🧑👨👱‍♂️🧔👩👱‍♀️🧓👴👵👨‍⚕️👩‍⚕️👨‍🎓👩‍🎓👨‍🏫👩‍🏫👨‍⚖️👩‍⚖️👨‍🌾👩‍🌾👨‍🍳👩‍🍳👨‍🔧👩‍🔧👨‍🏭👩‍🏭👨‍💼👩‍💼👨‍🔬👩‍🔬👨‍💻👩‍💻👨‍🎤👩‍🎤👨‍🎨👩‍🎨👨‍✈️👩‍✈️👨‍🚀👩‍🚀👨‍🚒👩‍🚒👮‍♂️👮‍♀️🕵️‍♂️🕵️‍♀️💂‍♂️💂‍♀️👷‍♂️👷‍♀️🤴👸👳‍♂️👳‍♀️👲🧕🤵👰🤰🤱👼🎅🤶🧙‍♀️🧙‍♂️🧚‍♀️🧚‍♂️🧛‍♀️🧛‍♂️🧜‍♀️🧜‍♂️🧝‍♀️🧝‍♂️🧞‍♀️🧞‍♂️🧟‍♀️🧟‍♂️🙍‍♂️🙍‍♀️🙎‍♂️🙎‍♀️🙅‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️🙆‍♀️💁‍♂️💁‍♀️🙋‍♂️🙋‍♀️🙇‍♂️🙇‍♀️🤦‍♂️🤦‍♀️🤷‍♂️🤷‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💇‍♂️💇‍♀️🚶‍♂️🚶‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️💃🕺👯‍♂️👯‍♀️🧖‍♀️🧖‍♂️🧗‍♀️🧗‍♂️🧘‍♀️🧘‍♂️🛀🛌🕴️🗣️👤👥🤺🏇⛷️🏂🏌️‍♂️🏌️‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️🚣‍♂️🚣‍♀️🏊‍♂️🏊‍♀️⛹️‍♂️⛹️‍♀️🏋️‍♂️🏋️‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚵‍♂️🚵‍♀️🏎️🏍️🤸‍♂️🤸‍♀️🤼‍♂️🤼‍♀️🤽‍♂️🤽‍♀️🤾‍♂️🤾‍♀️🤹‍♂️🤹‍♀️👫👬👭💏👩‍❤️‍💋‍👨👨‍❤️‍💋‍👨👩‍❤️‍💋‍👩💑👩‍❤️‍👨👨‍❤️‍👨👩‍❤️‍👩👪👨‍👩‍👦👨‍👩‍👧👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧👨‍👨‍👦👨‍👨‍👧👨‍👨‍👧‍👦👨‍👨‍👦‍👦👨‍👨‍👧‍👧👩‍👩‍👦👩‍👩‍👧👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👦‍👦👩‍👩‍👧‍👧👨‍👦👨‍👦‍👦👨‍👧👨‍👧‍👦👨‍👧‍👧👩‍👦👩‍👦‍👦👩‍👧👩‍👧‍👦👩‍👧‍👧🤳💪👈👉☝️👆🖕👇✌️🤞🖖🤘🤙🖐️✋👌👍👎✊👊🤛🤜🤚👋🤟✍️👏👐🙌🤲🙏🤝💅👂👃👣👀👁️👁️‍🗨️🧠👅👄💋💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💔❤️🧡💛💚💙💜🖤💟💤💢💣💥💦💨💫💬🗨️🗯️💭🕳️👓🕶️👔👕👖🧣🧤🧥🧦👗👘👙👚👛👜👝🛍️🎒👞👟👠👡👢👑👒🎩🎓🧢⛑️📿💄💍💎
jurgen
Yapılan araştırmalara göre aşırı kullanımı değişik fiziksel ve psikolojik deformasyonlara yol açan elektronik ifadelendirme.
Psikolojik olarak içe kapanıklıktan suça eğilime kadar değişik etkileri varken fiziksel olarak da mide ağrılarından cinsel isteksizliğe varan çeşitli etkileri oluşuyormuş.

Saygın üniversiteler tarafından bir çok smiley hakkında ayrı ayrı çalışmalar yapılmış. Deney grupları ve kontrol grupları oluşturulmuş. Misal, çokça kullandığımız gülme smiley'i rahmetli Turgut Özal'ı da tedavi etmesiyle yakından tanıdığımız Houston Üniversitesi tarafından araştırılmış. Günde 70'in üzerinde ilgili smiley kullanan hastaların orta vadede şeker hastalığı riski ile karşı karşıya oldukları saptanmış.

Bunun gibi, her üniversite üçer beşer aldıkları smiley'ler üzerinde araştırmalar yapmış. Araştırma toplum seviyesinde büyük infiale neden olunca FDA konuya el atmış ve smiley kullanımına kısıtlama getirilmesi için üniversite temsilcileri, mobil telefon servis sağlayıcıları, işletim sistemleri temsilcileri ile bir araya gelmiş. Alınan kararlar çok yakında Amerika'da kullanılmaya başlayacak. Günlük 100 smiley hakkı verilen bireyler sağlık durumlarına göre bunu artırabilecekler ya da duruma göre azaltmalar da yapılabilecek. Sağlık sigortası şirketleri gerekli gördüğü durumlarda yukarıda bahsettiğim konsorsiyumun üyelerinde oluşacak teknolojik kurula (kurulun ismi henüz belli değil fakat verilince siz de duyacaksınız dünyanın en ünlü kuruluşlarından birisi olacak) talepte bulunarak hastaların kullandıkları smiley'lerin sayısı ve türü hususunda kısıtlamalara gidebilecekler.

Umarım hızlı bir şekilde faaliyete geçer ve yine aynı hızla ülkemize gelir zira aklınıza gelmeyecek kadar çok fazla hastalığa sebep oluyormuş bu mendebur smiley'ler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol