mysql

mavikaranlik
Tüm hakları Oracle şirketine ait olan ve nesneler arası ilişkiye dayandırılan açık kodlu bir veritabanı geliştirme sistemidir.

SQL sorgusu üzerine dayandırılan bu veritabanı sistemi, web tabanlı uygulamalar için tercih edilen ve dünyanın en ünlü veritabanı sistemlerinden biridir.

Mülkiyeti Oracle şirketine ait olmasına rağmen, MySQL AB adlı İsveç bir şirket tarafından geliştirilmiş ve marka haline getirilmiştir. MySQL veritabanı, ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (RDBMS) üzerine kurulmuş ve geliştirilmiş bir sistemdir.

Veritabanı, belirli miktarda ve içerikte verileri depolamaya yarayan bir sistemdir. Her veritabanının verileri depolamak, erişime açmak, aramaya uygun hale getirmek, çoğaltmak ve yönetmek için bir sınırı, hızı ve kendine özgü özellikleri vardır.

Bir veri tabanında, veriler dosyalar halinde veya tablolar içerisinde depolanabilir fakat kullanılan veri sistemlerine göre veritabanının hızı ve kolaylık seviyesi değişmektedir. Veritabanı türlerinin bir çok alternatifleri bulunmaktadır.

Bir yazılım sistemi olan RDBMS, tablolar, sütunlar ve dizinlerden oluşan bir veritabanı sistemi kurulmasını sağlar. Aynı zamanda çeşitli veri toplulukları arasında (tablolar gibi) bütünlüğü garanti eder. Dizinleri otomatik güncelleme özelliği bulunur.

Girilen SQL sorgusunu yorumlar ve tablolardaki bilgiler arasındaki ilişkilere göre işlem yapar.

Küçüklü büyüklü birçok şirket tarafından tercih edilen MySQL, hızlı ve kullanımı kolaydır. Açık kaynaklı kodlara sahiptir, böylece kullanımı sırasında herhangi bir ücret talep ödenmez.

Çok güçlü bir sistemdir ve çoğu ücretli ve güçlü veritabanı sistemlerinin yapabileceği işi tek başına yapabilir.

SQL veri dilinin standart bir formunu kullanır. 50 milyon satıra kadar olan büyük veri setleriyle bile hızlı bir şekilde çalışmaya devam eder.

SQL haricinde, PHP, C, C++ gibi programlama dilleriyle de çalışabilir. Kullanıcılar tarafından geliştirilmeye açık bir yapısı vardır. Böylece kolay bir şekilde kullanıma göre modifiye edilebilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol