firebird

mavikaranlik
Açık kaynaklı bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. yüzlerce müşteriyle aynı anda çalışabilen bir sistemdir. Ayrıca lisansı Mozilla Public License'e aittir. Bu veritabanı sistemi, tek kullanıcıdan kurumsal çaptaki bir sunucuya kadar mükemmel bir performans sergiler.

Windows, Linux, MacOs, AIX gibi daha birçok yazılım ve donanımları destekleyecek bir altyapıya sahiptir. X64, x386 gibi donanım platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışır ve platformlar arası geçişleri kolaylıkla destekleyecek bir mekanizması vardır.

Ticari ve eğitim amaçlı kullanımlar için uygundur çünkü tamamen ücretsizdir. Herhangi bir lisans ücreti ya da ücretsiz kullanımlarda kurulum veya aktivasyon sınırlaması yoktur.

Firebird'ün Çoklu Nesil Mimarisi:
Firebird'in en kilit noktalarından birisi hibrit OLTP ve OLAP uygulamalarının geliştirilmesi ve desteklenmesinde rol alan çoklu nesil mimarisidir. Bu özelliği sayesinde hem analitik hem de işlevsel bir veri deposu olarak kullanılmasına olanak sağlar.

Çünkü bu sayede çoğu zaman okuyucular aynı veriye erişirken sunucuları (yazıcıları) engellemezler. Ayrıca yüksek performansı, az yer kaplayan düşük boyuta sahip olması, üstün ölçeklendirilebilir yapısı ve basit kurulumuyla Firebird, yazılım geliştiricilerini oldukça çeken bir sistemdir.

Firebird Özellikleri:
Firebird, depolanmış verileri ve prosedürleri destekleyen kapsamlı bir SQL92 dil paketine sahiptir. Güçlü ve gelişime açık SQL sorgu dili desteğine sahip olması Firebird'ü öne çıkarır. Bunlar haricinde:
1. ANSI SQL sorgulama diliyle yüksek uyumluluk gösterir.
2. Ortak tablo ifadeleri (CTE) ve esnek işlem yönetimine sahip bir altyapı içerir.
3. Tamamen gelişmiş depolama prosedürlerine sahiptir ve böylece tablolar arası iletişim kurulabilir.
4. Veritabanları arası sorgulama yapılabilir.
5. Aktif tablo kavramı ve buna uygun olgular hakimdir.
6. Kullanıcı tanımlı işlemler kolaylıkla uygulanabilmektedir.
7. Hem servis hem de uygulama olarak erişimi aynı anda çoklu kullanıcıya açılabilir.
8. Tüm ihtiyaçları karşılayacak birden çok mimariye sahiptir. Kurulum sırasında aralarından ihtiyaca uygun şekilde seçim yapılabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol