microsoft access

mavikaranlik
Microsoft Office veritabanı uygulaması olup veri organizasyonu ve depolama yapmak için akla gelen ilk uygulamalardan birisidir.

Son sürümü olan Microsoft Access 2019 da diğer sürümleri gibi yenilikçi ve güçlüdür. Fakat tüm bu güç, Access'i öğrenilmesi ve uygulanması zor bir program haline getirir.

100 veya 100.000 (veya daha fazla) datadan oluşan veritabanları için en uygun kullanımı sağlar. Çoklu dataların depolanması ve listelenmesi için Excel gibi başka programlarda kullanılabilir. Fakat bu programların organize edebileceği data sayısı sınırlıdır. Ve bu programlar sadece basit düzeyde data listelerinin düzenlenmesi için kullanılabilir.

Fakat Access ile yüzlerce hatta binlerce data depolanıp, organize edilir. Ayrıca eğer datalar ayrı ayrı bölümlendirilmişse ve karmaşık bir yapıdaysa, Access sayesinde bu datalar ayrı tablolara yerleştirilebilir. Ve tablolar arası ilişki kurularak, maksimum düzeyde kullanım sağlanır. Eğer veritabanı güncel haliyle büyük değilse fakat ilerleyen zamanlarda genişleyecek ve karmaşık bir hale gelecekse, Access'i kullanarak veri giriş ve düzenlenmesi kolay bir şekilde yapılabilir.

Access veritabanını SQL Server 'a geçirme gibi bir imkan bulunmaktadır, fakat uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Access yerine tercih edebileceğiniz alternatifleri de bulunmaktadır.

Veritabanı İçin Raporlama Yapmak:

Access'i kullanmanın bir diğer ayrıcalığı da, çok kolay ve hızlı bir şekilde özelleştirilmiş raporlar oluşturulmasına imkan vermesidir. Bir veritabanı uygulaması olarak Access için raporlama en ön planda olan özelliktir. Ve raporlama işlemi, verilerin paylaşılıp kullanıma açılması için en önemli yollardan biridir.

Access'i kullanarak karmaşadan uzak bir şekilde raporlar oluşturulurken, aynı zamanda en önemli veriler güçlü bir şekilde belgelendirilebilir. Access'te Rapor Sihibaz'ı başlatılarak veriler sıralanabilir, gruplandırılabilir ve aynı zamanda rapora hangi verilerin ekleneceği çok kolay bir şekilde seçilebilir.

Tüm bunların hepsi basit ve hızlı bir şekilde, görsel şemalara ve renkler seçilerek yapılabilir. Rapordaki başlığın yazı tipi, rengi ve boyutu değiştirilebilir, hatta yeni başlıklar eklenip düzenlemeler yapılabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol