mssql

mavikaranlik
Microsoft tarafından oluşturulan ve geliştirilen bir web veritabanı sistemidir ve SQL sorgu diliyle kodlanır.

Bir web sitesinin ya da yazılımın bulundurduğu verileri saklamaya yarayan bir veritabanı türüdür. Örneğin kullanıcı yorumları, bilgileri, adresleri veya blog yazıları gibi bilgiler MsSQL veritabanında depolanabilir.

Kodları ücretsiz kullanıma açık değildir ve paralıdır. Fakat ücretsiz olmamasına rağmen birçok şirket tarafından tercih edilmesine olanak sağlayan özellikleri ve avantajları vardır. Microsoft, MsSQL'in en az bir düzine versiyonunu üretmiştir ve bu versiyonlarla farklı müşterileri ve şirketleri hedeflemeyi planlamıştır. MsSQL'in geçmişi ilk MsSQL ürünü olan SQL Server 1.0'la başlamaktadır. 1989'da ortaya çıkarılan bu veritabanı sunucusu, 16 bitlik bir yapıya sahiptir.


Mssql veritabanına sql sorgu dili tabanlı alternatifleri bulunmaktadır. Bunları detaylı inceleyebilmek adına https://www.alternatifle.com/mysql/ bağlantısını da ziyaret edebilirsiniz.

MsSQL'in Özellikleri:

En basit deyimle, MsSQL tüm data tiplerini depolayabilecek bir veritabanı sistemidir. Tüm verileri çok çabuk ve kolay bir şekilde depolamaya ve kullanmaya olanak sağlar ve tüm bu bilgileri birden fazla site ziyaretçisinin kullanımına açar. Ayrıca MsSQL veritabanı tek bir sunucu üzerinden tasarlansa da, ortak ağ üzerinden birden fazla bilgisayarla aynı veritabanına bağlanılabilir. MsSQL'in başlıca servisleri ise;
Makine öğrenim servisi
Tekrarlama servisi
Analiz servisi
Rapor servisi
Bildirim servisi
Görsel stüdyodur.
MsSQL ile Veri Depolama

SQL, çoğu veritabanı üzerinde kullanılan ve veriler üzerinde ekleme, değişim veya sorgulama gibi işlemlere olanak sağlayan bir programlama dilidir. MsSQL veritabanında veri depolama işlemi ise, SQL sorgulama dili kullanılarak birçok farklı veri tiplerinin tablolar halinde kaydedilmesiyle gerçekleştirilir.

MsSQL aynı anda milyonlarca farklı türde verinin depolamasına olanak sağlar. Ve bu veritabanı üzerindeki veriler çok hızlı bir şekilde düzenlenebilir, raporlanabilir, analiz edilebilir veya silinebilir. Ayrıca MsSQL, çoklu veri depolamadaki kullanıcılara sunduğu yüksek stabilite avantajıyla da ön plana çıkar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol