ehli sünnet

siyahhanim
Bu kavramı burada irdelemek istemezdim ama çok görmeye başladığım için ne olduğunu anlama ihtiyacı hissettiğim bir sözcük öbeği.

Sözlük manası Haber cemiyeti olan Ehli Sünnet, Terim olarak peygamberin ve ashabın yolundan giden insanların dini bağlamda tuttuğu yolu ifade eder.

Bu kadar basit bir tanım iken neden ihtilaf konusu olmuştur ?
-Çünkü insanların sünnete bakışı mezhepsel ve tarihsel bağlamda farklıdır. Bir mezhebe göre sen ehli sünnet iken, diğer mezhebe göre olmayabilirsin.
Ehli sünnet şemsiye bir kavram olduğu için, genel itibariyle La ilahe illallah Muhammed Rasulullah diyen herkesi kapsayabilecek niteliktedir.
3
abdulhamid denge abdulhamid denge
Ne olduğunu anlama ihtiyacı hissederken nasıl oluyorda aynı anda tamamen kendi görüşünüze göre tarifinide yapabiliyor sunuz? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
siyahhanim siyahhanim
Alanım dahilinde konuşuyorum. Makale girişlerine bakarsanız bu uslubu görürsünüz. O yüzden bu ne perhis bu ne lahana turşusu durumu ortaya çıkmamış olur.
siyahhanim siyahhanim
Kendi görüşüme göre değil ayrıca. Hadis usulu ve mezhepler tarihu kitaplarının arapça ehli sunnet tariflerine açıp bakabilirsiniz. Kaynak isterseniz bende fazlasıyla mevcuttur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol