uydurulmuş dinden indirilmiş dine

kerim
son yıllarda sünneti reddeden mealcilerin çıkarmış olduğu saçma slogan, bunlara göre sadece kuran yeter, sünnet şirk oluyormuş. bunu diyen hoca kılıklı insana bakıyorsun kuranı açıklamak için onlarca kitap yazıyor ve takipçilerine açıklamalar yapıyor, adama sormazlar mı hani kuran yetiyordu sünnete gerek yoktu diye, kendisini sözüm ona sünnet yerine koyuyor. Bunlar kuranı siper edinip sünnete ateş ederek sınırlı bilgiye sahip insanları başlıktaki gibi sloganlarla etkilemeye çalışıyorlar, maalesef bazen başarıyorlar, kim mi bunlar; bunlar mustafa isyanoğlu, mehmet okuyan, edip yüksel, Aziz bayındır ve İhsan eliaçık gibi vb. kişilerin adı ön planda geçiyor.
Oysa kuranda namazın nasıl kılınacağı yazmaz, bunun gibi bir çok ibadeti peygamber efendimizin sünnetini aktaran hadis ravilerinden öğrenmişizdir.
nushirevan
"Allah katında tek din islamdır" sözüyle eşlik edeceğim başlık.

o değil de neden hep uçlarda yaşıyoruz anlaşılır gibi değil. ya hep, ya hiç bizi nereye kadar götürür? sünneti inkar eden hepten inkar ediyor, kabul eden hepsini ediyor. bu kutsal iki kavram arasında bi de deve sidiğinden bahsediyorlar ki o apayrı bir delilik.. çok mu zor şu kadarında uzlaşmak?

sünnet kuranın kaidelerine uyuyorsa, uyulur.
değilse şüphe ile bakılır.

bu kadar.
siyahhanim
Fazla düşünürseniz sapıtmanız kaçınılmazdan Kuranda geçen tefekkür tezekkür tedebbür kelimeleri yani akıl etmekle alakalı süreçlerle ilgili olan ayetleri düşünüp amel etme aşamasıdır.
siyahhanim
Bu başlığı "hadis inkarcılığı" olarak algılamak çok yanlıştır. Evet bu söz bir grup tarafından slogan olarak kullanılsa bile, kimse hadis inkarcılığı yapmaya kalkmamalıdır,özellikle sadece Kur'an deyip meallerle Kur'an i öğrenmek kadar trajikomik bir olay yoktur.

Hadis ilmi ise "din diye bir şeyleri uydurup dine koyuyorsunuz" diyebileceğiniz türden bir olay değildir. Hadislerin sihhatini araştırma için Hadis Usulu ilmi ortaya çıkmıştır. Bu ilmin kaidelerinden biri ise hadisin Kur'an a arz edilmesi ve buna uygun cerh ve tadilinin yapılmasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol