sivilce

nushirevan
Ergenlerin Patlatıp patlatmama arasında kalıp, zamanla mikro ölçekli rinoplastik cerrahi operasyona girişip burnunda boynuz gibi yarayla dolaşmasına sebep olan enfekte por gözenekleri.

Zamanla vücudunuzdaki fazla yağ, derideki gözeneklerden çıkmaya yeltenir. Ergenlik döneminde deri kalın, yağ fazlası ve hormonlar şaha kalkmış olduğundan sivilceler daha çok görülür. Burnunuzun üstünde sivilceyi gördüğünüz zaman ilk olarak etrafına dokunup sivilcenin köklü olup olmadığını kontrol edin. Sivilcenin köklü olması, patlattığınızda daha büyük sorunlara yol açar, Ona geleceğim. Sivilcenin etrafında eğer sızısı varsa köklü bir sivicedir, ona dokunmayın. Köklü değilse işiniz kolay. İnce bir enjektör ile sivilcenin kenarında (tepeden değil) bir delik açın. (İnşallah yemekten sonra okuyorsunuzdur bunu bgv) İçinden çıkan enfekte olmuş yağ ve deri parçalarını olabildiğince temiz bir bezle alın. Ne kadar az bir bölge ile uğraşırsanız, tedaviniz o kadar kısa sürede biter. İrınin içinde üremeye meyilli zararlı bakteriler olduğunu unutmayın. Derhal hijyenik temizlik yapın. (En azından alkollü kolonya ile silin). Muhtemelen enfeksiyonun ilk bağlandığı bölge kanayacaktır, sıkıntı yok. Baskı yap dursun. İrin ve kandan kurtulduysanız, o bölgenin tekrar bakterilere yuva olmaması için ilaçlamamız lazım. Bu konuda bir çok ilaç mevcut ama ben teramisini tavsiye ederim. Hem kısa zamanda sonuç alırsınız hem de içindeki antibiyotiğin sayesinde bakteri sorununuz yok olur. Öte yandan içindeki faydalı maddeler ile deri yenilenmesi süresini de kısaltır.

Gelelim köklü sivilceye.. Yapacağınız tek şey, o kalın kırmızı deriyle bir süre sabretmek. Köklü sivilce, tepeden baş vermeden temizlenmesi zordur. Kırmızı bölgenin en ortası zamanla şişip deriden çıkabilecek derecede sivrileşir. Bu şişkinlik bakteri türüne bağlı olmakla birlikte, derinizin özellikleri yüzündendir. Deriniz kalın olduğu için, ilk örnekteki müdahaleyi yapsak bile deri altında zararlı bakteriler kalacak, tedavi olamayacaksınızdır. Bu yüzden, bir süre sabredip irinin çıkması için sivilcenin baş vermesini bekleyin. Sivilce baş vermiyor, bulunduğu bölgeyi genişletiyorsa patlatma fikrini kafanızdan atın ve derhal bir dermatoloğa gidin. Diyelim ki köklü sivilceniz baş verdi, patlattık ve irini akıttık. Mutlaka bu bölgenin antibiyotikle temizlenmesi gerekir. Olabildiğince ilacın, yaranın içine işlemesine müsade edin. Bir süre yaralı olarak gezersiniz ama içi irin dolu bir burunla gezmekten iyidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol