kin

nushirevan
2021 yılı yapımı yerli netflix filmidir.



Yılmaz erdoğan'ın başrolünü ve senaryosunu üstlendiği gerilim-suç türündeki film, the grudge adlı bir kore filmi uyarlaması. Kore versiyonunu izlemeyenlerin filmden zevk alabileceğini tahmin ediyorum ancak benim gibi izleyenler için, uyarlama oldukça kötü olmuş.

Konusu kısaca şöyle: gösterdiği üstün başarılar sonunda ödüle layık görülen başkomiser harun çeliktan'ın, emniyet müdürü olmasına ramak kalmıştır. Ödül kutlaması için çıkılan mekandan ayrıldığı taksinin şoförünü yanlışlıkla öldürdüğünde, talihi ters döner. Cinayetin üstünü kapatma çabası, sabah uyandığında emniyet müdürlüğünün karşısına vince asılı cesedi öğrendiğinde boşa çıkar. Çünkü asılı ceset, geçen akşam öldürdüğü taksi şoförüdür.



Film, vasatı aşmıyor. Araba sahnelerinde, camdaki yapay arka plan görüntüleri o kadar sırıtıyor ki, hatta bir sekansta fazla zoom girilmiş ve devasa bir arabanın yanında duruyor görüntüsü oluşmuş. Benzer aksaklıklar, filmin aceleye geldiği izlenimi veriyor ve bu sizi izlerken oldukça rahatsız ediyor. Yılmaz erdoğan gibi bir kalemin elinden çıkmasına rağmen senaryodaki diyaloglar da yapay. Bizde hiç bir polis ve amir ilişkisi bu değil ama uyarlama olunca elden bu geliyor sanki. Oyunculuklara da değinmeden edemiycem. Yılmaz Erdoğan donuk bir oyunculuk sergiliyor ama bazı figüranlar o kadar amatör oynamışlar ki flash tv performansını aratır olmuş. Zaten her filmde "bitse de eve gitsek yanına koyim" der gibi oynayan ahmet mümtaz taylan gibi ustanın abartılı oyunculuğu da kendisine ve filme yakışmamış. Ustalara rağmen genç oyuncular iyi iş çıkarmış. Filmde bariz bir reji sıkıntısı var. Son zamanlarda gayet iyi prodüksiyon çıkarıyoruz ama maalesef bunu senaryo ve oyunculuklarla taçlandıramadık. Eminim bu fim 60 günde filan çekilmiştir. 6-7 aya yayılsa daha iyi film çıkacaktı belki ama yapımcı necati akpınar faktörünü unutmayalım.

Boş zamanda izlenir. Puanım: 6/10
mahur
Yine Netflix'in sanat için değil para, ticaret için yaptırmış olduğu film. Ortalamayı tuttursun yeter, hergün birkaç film, dizi izleyen seyirciyi yeni bir şeyler de var bak mantığıyla oyalamak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol