ambulans

nushirevan
(bkz:ambulance)

2022 yılı yapımı, suç/aksiyon türünde bir Michael Bay filmi.



Oyuncu kadrosu ve fragman ümit veriyor ama pek beğenemedim. Bir kaçış, hayatta kalma filmi, zaman zaman da dram öğeleri ağır basıyor ama sanki sırf yapmış olmak için yapılmış bir film gibi. Çünkü filmin finali, filmin 1.5 saattir anlatmak istediğini inkar edercesine bitiyor. Aşağıda spoiler'lı yazacağım izlemeyecekler için. İzleyecek olanlar spoiler'ı açmasın.

Film kanser olmuş karısının ameliyatı için sigorta şirketiyle anlaşmazlık yaşayan Will ve onun ailesi ile başlıyor. Will'in ümitleri kırılınca, illegal işler yapan üvey kardeşinin kapısını çalıyor. Üvey kardeş de, o gün banka soygunu ayarlamamış mı? Yapardın yapmazdın yapardın yapmazdın azcık kavga edip mevzuya dalıyorlar. Banka çalışanlarını esir alıp çıkacakken, çaylak bir polisi yanlışlıkla vuruyorlar. O sırada filme adını veren ambulans ve ekibi geliyor ve bizimkiler olay mahalinden kaçmak için ambulansta gizleniyorlar. Nihayet kaçış planları ifşa olunca polis ve ambulans arasında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanıyor.

Film bu şekilde ilerliyor ve suçluların yakalanmaları ile son buluyor. Ancak burada izleyiciyi rahatsız eden majör mantıksızlıklar var. En baştan alalım. Bizim Will, afganistan savaşında komutan, büyükelçi şoförü filanmış. Üvey kardeş, onun bu özelliğine ihtiyacı olduğu için ekibe alıyor ama bankaya en önden bizimki girmiş, şoför de bi meksikalı olmuş. Ne oldu lan düzgün bir hayat isteyen Will gaza geldi de soygundaki rolünü mü beğenmedi de ön cephede uzun namlulu silah kullanıyor? Neyse.. Mesele o değil. Film başından sonuna fetişist lapd polisleriyle geçiyor. Federal banka soy, 36 milyon dolar çal, o sırada 20 kişiyi rehin al, sokakta gerilla savaşı başlat hiç problem olmuyor bunlara. Ne zaman bir polis vuruluyor, insan avı başlıyor resmen. Helikopter mi patlatmıyorlar, sokağı mı hüpletmiyorlar, sayısız araba mı parçalamıyorlar sormayın gitsin. Ne kıymetli polisleriniz varmış lan! dedirtiyor film. Ama durun. Asıl mesele bu değil. Ambulansı kaçış arabası olarak kullandın, acil doktorunu ve yaralı polisi de rehin aldın tamam. Peki polisleri atlattığınızda niye bırakmıyonuz bunları? Ama durun mesele bu da değil. Filmin bir kaç yerinde üvey kardeş, para ile will arasında tercih yapmak zorunda kalıyor ve her defasında kardeşini seçiyor. "Aferin lan!" Diyorsunuz buralarda. Birden çok defa da canını ortaya koyuyor Will için. Neden sonra acil doktoru bizim Will'i omzundan vuruyor ve üvey kardeşin dünyası başına yıkılıyor. "Vay sen mi benim gardaşımı öldürürsün" diyerek acil doktorunun kafaya silah dayıyor ve takipteki polislerin karşısına çıkıyor. Sonra ne mi oluyor? 1.5 saattir kardeşi için yapmadığı fedakarlık kalmayan üvey kardeşi Will, yattığı yerden vurup öldürüyor. Kardeşini kimin için öldürüyor? Yarım saat önce tanıdığı acil doktoru hatun için!

Nihayet polisler rehineleri alıyor, üvey kardeş tahtalıköye, Will de hastaneye gidiyor. Rehineler Will için iyi ifade veriyor ve mutlu son! Sizin yapacağınız filmi öpiyim! Ulen bu Will baktı ki polisler bunları alacak, kardeşini öldürüp rehinelerin tarafına geçti. Bu yaptığı kansız, şerefsizlik de filmin sonunda ödüllendirildi iyi mi?


Puanım: 4/10

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol