spiral

nushirevan
Testere filmlerinden uyarlanan 2021 yılı devam filmi.



Testere filmlerini seversiniz sevmezsiniz ama hep belli bir kalitesi vardır. oyun içinde oyun tabirini en iyi yaşatan filmlerdendir. Genellikle yaratıcı cezalandırma sahneleri ve çarpıcı finalleri ile korku-gerilim severlere iyi bir deneyim sunar.

İlk film oldukça iyidir. Devam filmleri ise gitgide bir önceki filmden daha kötüdür genellikle. Serinin son filmi ise bütün serinin en kötü filmi diyebilirim çünkü yukarıda saydığım hiç bir özelliği barındırmıyor. Öncelikle konusuna kısaca değinelim:

Polis teşkilatının efsane olmuş amirinin oğlu olan Ezekiel, kirli bir polisi ifşa ettiğinde bütün teşkilat ona karşı cephe alır. Zor bir iş hayatına alışmaya çalışan Ezekiel, bir anda patlayan jigsaw kopya cinayetleri ile sarsılır. Çünkü deliller, ölümlerdeki kurbanların bir şekilde kendisiyle ilgili olduğunu işaret etmektedir.

Testere davasının başına atanan başrolümüz, hem kendi teşkilatındaki, kendisine cephe almış iş arkadaşlarıyla organize olmak ve testere cinayetlerini çözmek zorundadır.

Samuel l. Jackson'un da konuk oyuncu kıvamında dahil olduğu film, usta oyuncuya rağmen vasatın üstüne çıkamamış. Posterde adını görenler heveslenmesin.



Öncelikle chris rock'a özel bir parantez açmak lazım. Komedyen olarak bildiğimiz oyuncu, filmde o kadar kötü performans sergilemiş ki flash tv devam etseydi gerçek kesit'lerden birine yatay geçiş yapabilirdi. Bazı sahneler o kadar sırıtmış ki, film değil adeta ilkokul müsameresi izliyorsunuz tadı veriyor. Komedyenler, zaman zaman kendilerini ispat etmek için ciddi roller alırlar. Sadri Alışık, kemal sunal, şener şen gibi.. son yıllarda da jim carrey veya cem yılmaz bunlar arasında başarılı örnekler verdi mesela. Ancak Chris Rock tam bir faciaydı. 2021 yılının en kötü erkek aktörü ilan ediyorum kendisini.

Filme gelecek olursak, iyi bir prodüksüyona sahip olsa da hikaye maalesef beklentilerinizi karşılamıyor. Jigsaw'ın dehasının kırıntısı dahi yok.

Üstelik İlk tahmin ettiğiniz kişi testere çıkıyor.

Hikayenin sonunda, tatmin olmadığınız gibi bazı mantık hatalarıyla da filmden daha bi soğuyorsunuz.

Beğenmedim. Testere filmlerine olan saygınızı yitirmek istemiyorsanız izlemeyin. Puanım: 5/10

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol