senegalli turiste küfür eden taksicinin darp edilmesi

caksoy58
çalıştığı taksi durağındaki şoförler tarafından vuku bulmuştur.

konuyu biliyorsunuz.

(bkz:aracına binen senegal'li turiste küfür eden taksici)

alınlarına kara çalan meslektaşlarını bildikleri, her an uygulamaya hazır oldukları şekilde cezalandırmış adamlar. bildiğin dövmüşler.

akıllarınca olaya tepki göstermişler yani. ulan, neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. "taksici milleti" işte deyimi tam da burada akıllara geliyor.

adam dövmek ne demek arkadaşım. tepkinizi daha medeni bir şekilde dile getiremez miydiniz. n'oldu, adamı dövünce hepiniz gözümüzde melek mi oldunuz?

bilakis, iyice batağa saplandınız. şiddete, şiddet ile tepki göstermeniz buna etken. ama, gerçi kime anlatıyoruz ki? taksici işte. onu bunu bilmem, bu "taksici milleti" için eğitim şart.

adamlardaki tepkiye bak.

- abi, * turiste küfür etmiş. gazetelere çıkmış.

+ ho, küfür mü etmiş.

- evet abi, n'apalım?

+ vay, biipppp oğlu bippp. ne demek lan küfür etmek. senin bippppp, biippppp. vurun ş*erefsize. ağzını burnunu dağıtın. rezil etti bizi ülkeye. vurun.

heh, tamam şimdi oldu.

https://www.yenisafak.com/gundem/aracina-binen-turiste-terorist-demisti-gozaltina-alindi-3452687?utm_source=facebook+-+yenisafak&utm_medium=facebook+-+yenisafak&utm_campaign=facebook+-+yenisafak&fbclid=IwAR12DhZ8I1t2hEHnMvAtURj-nIYwV-eSPJ_vbHBjHSe9qFVwidgAHa5b9V0
elhanefi
Her önüne gelen hüküm vermeye kalkarsa ülkenin asaişi bozulur. Cezayı yargı vermeliydi ( Gerçi adalet'te yok mahkemeler de ama Mecbiriyet işte )
nushirevan
duygusal reflekslerle yapılmış eylemdir. toplum olarak duygusal aklımızın ön planda olması ile medeniyetin gerektirdiği akli refleksler arasında kalıyorum çoğu zaman. misal bu adamın darp edilmesinden hoşlandım ama aklımın bir tarafı daima şiddetin her türlüsüne karşı olma gerekliliği ile mücadele içerisinde. birinden birine karar veremiyorum çoğu zaman. tatmin oluyorum bilinçaltımda ama oysa bu kadar vahşi olmamalı değil miydik?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol