bmw'nin çalışanlarına türkçe konuşma yasağı getirmesi

caksoy58
başlığın tam hali, "bmw'nin departman çalışanlarına türkçe konuşma yasağı getirmesi" şeklindedir.

tam anlamıyla skandal bir karardır.

alman otomobil üreticisi, ülke içinde bulunan araç işleme merkezinde çalışan türk çalışanlarına türkçe konuşma yasağı getirmiş. akabinde ise çalışanlar bu karara tepki göstermiş.

neyi değiştirir ki; yarın bir gün unutulur gider. verilen karara uyum sağlarlar. önemli olan bu skandal karara ülkece, biz türklerin birlik olarak tepki göstermesi. yoksa aksi neyi değiştirebilir ki.

örneğin, bmw marka araç almamak. belki basit gibi görünebilir gözünüze ama, bu marka araçlar en çok ülkemizde rağbet görüyor. hani derler ya, "halimiz itten beter, keyfimiz paşa da yok" diye o hesap.

her neyse, böyle bir tepki uzun vadede eminim ses getirir. lakin, mümkün olabileceğini sanmıyorum. zira, böyle bir karara tepki göstermeyip ilk fırsatta soluğu bir bmw bayii önünde alacağımızı bildiğim için.

ne diyeyim, haysiyetimizi kaybetmişiz!

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/bmwde-ustabasi-turkce-konusmayi-yasakladi-41154143
safiyeloren
Can sıkıntısından, misilleme tarzında pozisyonunun ne olduğu bile belli olmayan bi kişinin gerçi bu merkel olsada değişmez, kendi çapında yaptığı bi girişim.

Malesef bu en çok yapan kişinin başını ağrıtacaktır. Okay racistlik var avrupa da. Ama bunu dil özgürlüğüne karşı çıkacak kadar ileriye götürmezler, götüremezler.

Zaten varoş bi ustanın alt personele uygulamaya çalıştığı bişey olmuşki havada kalmış. Ha bundan sonra ne olur?
Bizim türkler döver onu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol