hollanda’da silahlı saldırı

serendipity
18 Mart 2019 tarihinizde gerçekleşen saldırı haberidir. Olay Hollanda'nın utrecht kentinde 24 Ekim meydanı mevkisinde yer alan bir tramvayda gerçekleşen saldırıdır. 3 ölü ve 9 yaralının olduğu saldırıyı gerçekleştiren 37 yaşında Türk kökenli vatandaştır.
Olayın görgü tanıkları ve kendi yakınlarının ifadesine göre saldırganın yeni Zelanda sonrası gerçekleştirilen katliam ile bağdaştırılamayacağı, şahsın içine kapanık münzevi kişiliğe sahip olduğu söyleniyor.

bir yerlerde böyle absürt ve yürek yenmiş cesaretliliğinde saldırılar varsa baronların haberi vardır.
Yok içine kapanıkmış, psikopatmış yok yeni Zelanda camii saldırısı sonrası bilerek ve isteyerek Türkler hedef alındıktan sonra yine bir Türk'ün olmayacak yerde sanki intikam alırcasına saldırı yani misilleme yapması oldukça iyi bir tezgahın haberidir. Bu tarz saldırıların dozunun ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini sizlere hatırlatayım.
Buzullar erimekte dünyada iki buçuk milyar insan fazlalığı var, velhasıl derin konular sirayet etmektedir.
Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum!
haber kaynağı
kerim
benzer saldırıları yabancılar yapınca yok psikolojisi bozuk, yok olumsuz yaşantılarla milliyeti ve dini gözardı edilir, müslümanlar yapınca milliyeti ve dini sorgulanıp yargılanmaya başladıktan sonra top yekün bir millet, islam ümmeti mahkum edilmeye çalışılır. Bu psikoloji ve olumsuz yaşantılar sadece gayri müslimlere ait olup diğerlerinde sanki yoktur. Bu arada kıymetli yazarımız serendipity yazarımızın görüşlerine de katılmamak mümkün değildir. Bence de yeni zellanda saldırısına bir cevapmış gibi lanse edilecek ve artacaktır.
nushirevan
Yeni Zellanda'nın aslında Hollanda sömürgesi olduğunu düşündüğümüzde manidar saldırıdır. Hollandalıların Avustralyayı keşfetmesi ve ardından oraya "New Amsterdam" demesinin ardından, daha global bir isim olması gerekliliği doğmuş ve bu isimden vazgeçilmiş. Ancak Hollanda halkında bu durum biraz burukluk yaratmış. Yeni Zellanda keşfedildiğinde, bir başka Hollanda kenti olan "zealand" bu yarım kalan ukdenin gerçekleşmesine sebep olmuş. "Zealand" ingilizce sea ve land kökü ile aynıdır ama sea değil zea yazılmasının sebebi de Hollanda sömürgesi olmasındandır.

Hollanda'daki müslüman nüfus, ince bir faşizm çizgisinde yürümektedir. Kısıtlanan olanaklar, ikinci sınıf sosyal vatandaşlık ve ülke anayasasının 1.maddesiyle yasaklanan fakat alabildiğine uygulanan ayrımcılık sayesinde müslümanlar aşırı uçlara mahkum gibidir. Ya sosyal ve kültürel hayatta Hollandalı gibi yaşamak ve dini değerleri minimize etmek, ya da radikal islamcı kuzey afrika halklarının, ortadoğuya özgün tarikatların taatlerine uymak zorunda kalmıştır. Sosyal hayat o kadar katıdır ki ne kadar uzun süre kalırsanız, bu uçlardan birine asimile edilirsiniz. Düşünün ki orada X ve Y neslinden sonra Z nesli bu şartlarda büyüyor ve radikalcilik onları potansiyel terörist veya terör sempatizanı yapıyor. Hollanda Diyanet Vakfı'nın buna el atması lazım ama çoğu klasik bürokrat ve "azıcık aşım ağrısız başım" modunda hac organizasyonları dışında bir efektleri yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol