psikolog

kuzenim yazmis
ukdeci: somewhere in asia

Üniversitelerin 4 yıllık psikoloji bölümünden mezun kişi. Yıl olmuş 2019, hala psikiyatristlerle karıştırılır maalesef.

Ülkemizde bu bölüm edebiyat fakültelerinde okutulur. Sadece ankara üniversitesi'nde psikoloji bölümü, edebiyat fakültesi statüsünde olan dil ve tarih-coğrafya fakültesi'ndedir. Bu da böyle bir istisnadır işte.
lawyer x
Bezgiren bir alandır gençleri ve aynı zamanda Kardeşimin mesleğidir efendim. Türkiye şartlarında ne yazık ki pek iş imkanı yoktur. Kendisi yüksek lisans da yapmasına rağmen hala iş aramaktadır. Ama evde bir psikolog olması hoş olabiliyor. Gerçi kendisi bana deli diyor ama ciddiye alıp almama konusunda tereddüt etmekteyim. İnşallah iş imkanlarının artması sağlanır, meslek yasası gelir. Zira abidik gubidik seminerlerle kendilerine yaşam koçu diyen saçma insanlar var. Gerçi bu biraz da bizim halkın sorunu gibi. Mistik takılan herkese ve her şeye merakmız var ama ilim sahibi olanlara pek güvenmiyoruz. Efkarlandırdı bu başlık beni. Gidip bir köşede ağlayacağım biraz.
kerim
Kesinlikle haklısınız, bu işten anlamayan simsarlar, insanlara sorunlarını çözmede büyük vaatlerde bulunarak sonra da hayal kırıklığına uğratarak istismar etmektedirler bunun zararını eğitimini alan uzmanlar ile birlikte herkes görüyor maalesef bu alanda ciddi bir boşluk var

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol