sözlük yazarlarından senaryo tavsiyeleri

nushirevan


2016 Türkiye'sinde Sur'da görev yapan bir grup bordo bereli, onlarca terörist avlayıp görevlerine ara verdikten sonra harabeler arasında dinlenmeye çekilirler.

Uyandıklarında kendilerini dağlık bir arazide ve açık alanda bulurlar. Harabeden nasıl çıktıkları hakkımda bir fikirleri yoktur ama asıl garip olan, yüksek teknolojiye sahip teçhizat ve mühimmatlar da kendileriyle birlikte oradadır. İlk şoku atlatınca kendilerini ve mühimmatı güvenli bir mağaraya taşırlar. İçlerinden birisi keşif için dışarıya çıktığında ekibin bir şekilde 18 Mart 1915 Gelibolu'sunda olduğunu fark eder.

Garip gerçeği kabullendiklerinde, düvel-i muazzama'ya karşı savaşma ve lojistik manada üstün gelme ihtimallerinin yüksek olduğunu farkederler. Ancak savaş zaten kazanılmış ve dillere destan bir tarih zaten yazılmıştır. Eğer savaşa katılırlarsa, zaten yaşanılmış olan Çanakkale'nin tarih çizgisindeki seyri değişecek midir? Ekip savaşa müdahale edip etmeme arasında kararsız kalır.

Ekip lideri ne olursa olsun savaşa katılacaktır ve yanına da hiç bir teçhizat almayacak, Çanakkale'deki askerlerle aynı şartlarda savaşacaktır. Ekibin diğer üyeleri bunun bir intihar olduğunu düşünürler. Kimisi memleketine gidip atalarını görmeye karar verirken, kimisi Ankara'ya yürümek gerektiğini, bir diğeri ise içinde bulundukları zamana uyum sağlamak gerektiğini ve Anadolu'ya gidip başka kimliklerle çiftçilik bile yapabileceklerini düşünür.

Ekip lideri üzerindekileri çıkarıp gece orduya katılır. Anadolu'dan savaşmak üzere gelen herhangi birisi kabul edilip, bir şehidin kanlı üniformasını verirler. Şafakta taarruza hazırlanan Anadolu gençleri arasında sessizce otururken, arkasında kendisi gibi cepheye katılan sessiz ekip arkadaşlarını görür. Onlar da komutanlarını yalnız bırakmak istememiştir. Mühimmat ve teçhizatlar ise mağaraya gömülmüştür.

Taarruz sırasında bu yiğitler teker teker şehit düşerken, aynı zamanda Sur'daki suretlerinin de şehit düşmüş olduğunu görürüz.

Bu zaman yolculuğu gerçekten yapılmış mıdır, yoksa bu şehitlerin ruhları mana aleminde Çanakkale 'dekilere mi karışmıştır belli değildir.

Fonda şu müzik çalmaktadır:



1915'te bir çoban, bir mağaraya girer. Yerin eşelenmiş olduğunu fark eder. Eğilip bir avuç toprak çıkarır.

-son-

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol