ayasofya cami olursa türkiye ab’ye giremez tehdidi

Tolgg
Olay açıklama Türkiye düşmanı Kati piri'den geldi. Avrupa Parlamentosu'nun şartlarını hatırlatarak aba altından sopa göstererek, Ayasofya cami olursa Türkiye'nin AB'ye gireyemeceğini vurguladı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan "Müzakereler durdurulsun" oylaması olumlu yönde sonuçlanırken, AB'nin Türkiye'yi yeniden müzakere masasına çağırması için oldukça tepki çeken maddeler önergeye sokuldu.
Dikkat çeken maddeler arasında;
Türkiye'nin terörle mücadelesini durdurması öncelikle istenirken(!) bir diğer tepki çeken madde de “Ayasofya camii”, "tarihi ve dini yapıt" şeklinde tanımlanan Ayasofya'nın "görüntüsünün değiştirilip camiye dönüştürülmesine karşı" olduğuna dair bir cümle de eklendi.

Avrupa Parlementosu "gümrük birliği, vize serbestisi ve AB fonları konusunda mutlak yetkiye sahip olduğuna" dikkat çekerek üstü kapalı tehditte bulunup Türkiye'yi tekrardan bir pazarlığın daha doğrusu başını ezmenin yolunu aralamışlardır.

Gelen eleştiriler üzerine Türkiye düşmanı olarak anılan bayan Piri şu açıklamaları ilave etmiştir;
“Türk Hükümeti beni sevmiyor olabilir ama benden sonra gelecek raportörle çok daha zor anlar yaşayacaklar." diye konuştu.( tehdit etti)
haberin tamamını okumak için

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol