Kıbrıs'ta yeni doğalgaz rezervlerinin bulunması

serendipity
Exxonmobil şirketinin 2010 rakamı dünyanın en büyük 3. Doğalgaz rezervinin kıbrıs'ta bulunduğunu açıklamasından Sonra üst kanatlar bu pastada dilim sahibi olabilmek adına bir takım taciz ateşlemelerine başladı.
Parselin gerçek potansiyelini belirleyebilmek adına önümüzdeki aylarda doğrulama çalışmaları yapılacağını belirterek miktarın cesaret verici olduğunu açıkladı.

Açıklama Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotropis ile sondaji yürüten Amerikan Exxonmobil Başkan yardımcısı Tristan Asprey'den geldi. 141 ile 226 milyar metreküp arasinda olarak açıklanan doğalgaz rezervi, Kıbrıs Türk tarafına ait parsellerle çakışmayan 10'uncu parselde keşfedildi.

Rum Enerji Bakan Lakkotropis, Amerikan-Katar ortaklığında gerçekleşen sondajda keşfedilen rezervin keşfinin tek yanlı ilan edilmiş Rum parsellerindeki potansiyeli gösterdiğini söylese de Türk topraklarının da parselinin bulunduğunu ve ortaklaşa çözüme gidilmediği takdirde iç savaş çıkacağını ön görmemek imkansız!
Söz konusu rezerv, daha önce Afrodit adlı 12. parselde keşfedilen 128 milyar metreküplük rezervden daha büyük oluşuyla Kıbrıs'ta şimdiye kadar bulunan en büyük rezerv olma özelliği taşıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol