türk milletinin bilim ve üretim konusunda geri kalması

normal adam
Pek katılmadığım bir durum.
Ha zirveyi mi oynuyoruz ? Kesinlikle hayır ama ben kendi sektorum üzerinden konuşacak olursam .
Aselsan , roketsan , tei ,tai bu gibu büyük firmalar sadece turkiyeye değil , yurtdışına ihracat yapan firmalardir.
Muhtemelen bir çoğumuzun haberi yok ama örnek olsun diye söylüyorum. Bugün tai komponent malzemesi olsun , motor olsun havacılık sektöründe turkiyeye büyük katkı sağlamaktadır. En son ürettiği motorlara yurt dışından talipler cikmisti. Buradaki uçak motor ve komponentleri için fiyat biçmek bizim gibilere utopik gelebilir.
Hem türkiye için hem de kendileri icin muhtesem işler başarmışlar. Bu gibi firmalar genellikle manşet olmaz çünkü bilimle uğraşan insanin şovla işi pek olmuyor.
10
tor tor
Sayın yazar merak ettiğim konu kendimize ait savunma mekanizması var mı? Var ise üretimi yapılıyor mu? Aselsan durumunun vahim olduğu söylentisi var. Ve aselsan kimin ? Ortaklık mevcut mu? Teşekkürler ediyorum şimdiden ...
normal adam normal adam
Ben size lise hocamdan duyduğum bir bilgiyi aktarayım . ( lise hocam odtü kimya mezunu doktorasinu moskovada yapmış. Vaktinde tubitakla iliskisi olmuş ya da oradan arkadaşlara sahip bir birey . ) bize derste şöyle demişti : " arkadaşlar siz zannediyor musunuz ki türkiyenin tankı tüfeği yok . Bu bilgi yanlıştır. Çünkü tübitak ( neden tübitak bilmiyorum öyle söyledi. ) çatıçatısı altinda bir cok projenin prototipi yapılmıştır. Savaş alanında ama çıkarmıyorlar gerekli izinler vs şeylere suan müsade edilmiyor ama zannımca yakın vakitte cikartacaklardir. " buna benzer bir söyleşi yapmıştı. Yani ben medyaya cok güvenen bir birey değilim. Aselsanın muhendisleriyle konuşmuş arkadaslarimiz var . Söyledikleri işin iç yüzünün farklı olduğu. Bir cok proje ve üretimin olduğu ama bazı elzem sebeplerden engellendiği söyleniyor.
Su an faal olarak ihracat yapan tai ve tei ye bendeniz canlı olarak sahidim. Benimse bildiğim aselsan roketsan gibi bilgilere ordan burdan duyma bilgilerle bir iki kelam edeyim dedim .
harun harun
yorumunda katıldığım noktalar kesin olmakla birlikte bu tür ciddi konuşmalar lise hocasının anlattığıyla değerlendirilemez kardeşim.
evvela türkiye'de bir şeyler olması için çalışıp çabalayanlar muhakkak ki var, onları yermek değil amacımız. bahsi geçen çoğu vatandaşın eleştirip çok biliyorum edasında olup hiçbir şey yapmamasıdır.
normal adam normal adam
Ortaklık vesair şeyler için şu dipnot dusebilirim. Yine ben havacı olduğum icin şöyle söyliyeyim. Biz uçak yapacak olursak bir ucak ortalama en kötü 50 60 milyon dolar. Muhtemelen kötü bütçeye sahip olan türkiye bunun için fabrika kursa 50 60 milyon dolarlık bi ucak uretiyorsak bunun fabrikası kac milyon dolar olur siz tahmin edin. Belki bu yatirimin riskine girmemek icin tekelde ucak fabrikasi kurulmuyor olabilir.
normal adam normal adam
En kötü üretimi *
normal adam normal adam
@harun muhakkak ki dusuncem size zıt olmak değil ama içler acısı durumumuza bir nebze umut vermek yoksa. Elimizden umutlar da giderse asıl kriz o zaman başlar.
tor tor
@normal adam teşekkürler efenim. Aydınlatıcı olduğunuz için...hürmetler..
normal adam normal adam
@tor estağfurullah. Sizin sorunuz bana cevap hakkı doğurdu o sebeple bilgi paylasımında sizin payinizda cok büyük
tor tor
Saygı ve sevgilerle... Çok teşekkür ederim...
harun harun
@normal adam kesinlikle kardeşim. sana sitem etmiyorum zaten haklı olduğun noktalar pek tabii fazlasıyla var aslında aynı düşünüyoruz bile diyebilirim bu konuda.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol